Semestern är snart slut

Idag insåg jag plötsligt och helt oväntat att jag nog förväntas börja jobba på måndag. Jag som trodde jag var ledig en vecka till. Jag är inte så himla bra på att hålla ihop veckonummer och datum. Då är det väl hög tid att börja vrida tillbaka dygnet och börja summera hur sommaren blev.

Jag skulle bara ägna mig åt mig själv dvs för en gångs skull stanna hemma och försöka varva ner och må bra genom att sköta om mat, motion och vila!
Har jag lyckats?
Jo jag tror det, men ändå inte så mycket som jag hade tänkt och hoppats. Som vanligt storstilade planer som slutade i en tummetott. Inte ens jag råder över alla omständigheter och då får man ta det som det blir. Jag har i alla fall haft en skön sommar. Inte en enda regndag under semestern så vi håller på att torka bort. Vi vattnar och vattnar och det tycks inte hjälpa. Tur sonen bara har tåliga shetlandsponnier i hagen några hundra meter härifrån, betet hade inte räckt till så mycket mer den här sommaren. Tack och lov får man säga efteråt, rymde fåren stup i kvarten så de har fått flytta till en annan bonde som har bättre hagar än här. Jag gillar inte att jaga får när sonen är bortrest och nu slipper jag det.

Jag har gjort två mycket korta utflykter, värda ett blogginlägg var, ett dygn till Gotland och två dygn till norra Jämtland. Jag har också varit bortbjuden ett par gånger och där konfronterats med andras syn på hur man äter. Inte lätt alla gånger, men det går att hantera.

Jag har fortsatt med mina extra saltintag och har bara kunnat konstatera att de gjort en smärre revolution i mitt liv, så enkelt och så effektivt är min sammanfattning. Jag skriver mer om det senare.

Det har inte blivit så många blogginlägg skrivna, även om det finns flera stycken på lager i mitt huvud. Jag sitter helst vid ett riktigt tangentbord och skriver och eftersom det ingått i min vila att avstå även från datorn så har jag helt enkelt låtit bli, det blir så mycket skrivfel att rätta om jag skriver långa texter i min iPad. Läser mail och hänger med i omvärlden gör jag däremot väldigt bra.
image

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

9 svar på ”Semestern är snart slut

 1. Det låter bra att du ändå fått en hyfsad vila. Ska bli spännande att läsa mera om dina erfarenheter av saltet.

  När vi tipsade en god vän, som blivit illamående och lätt yr i sommarvärmen, om salt och vatten visade det sig att hon inte ens hade salt hemma. Så saltskrämda tycks människor ha blivit. Men hon är en förnuftig människa som äter LCHF så det löser sig säkert.

 2. Om du tycker det är jobbigt att skriva på en iPad och det blir mycket slåfel (jag är benägen att hålla med dig), så anskaffa ett bluetooth keyboard och koppla det till iPad’en. De finns i olika prisklasser, men jag skulle nog rekommendera att lägga lite mer – uppåt tusenlappen, så man får ett av bra kvalitet (tx från Logitech, som är riktigt bra på tangentbord). Det fungerar faktiskt riktigt bra. Man skriver betydligt snabbare och mer felfritt.

  • Klokt tips. Jag har flera gånger hållit i ett och tänkt köpa, men låtit bli (onödig utgift eftersom man KAN skriva utan). Jag skall överväga det en gång till med argumentet ”ännu mindre tid vid datorn” eller nåt… 🙂

   • Jag har lärt mig att skriva på surfplattan som jag ägt snart i två år och använt dagligen lika länge, har nästan glömt hur en vanlig dator funkar. 😀 När jag en gång i månaden (räkningsdax) för en gångs skull ska skriva på ett tangentbord så är jag och petar irriterat på skärmen och inte kommer det några bokstäver, lika förvånad blir jag varje gång det händer ;)))) Så visst man kan vänja sig!

    • Jag har haft min ipad lika länge eller längre och allt vanligt skrivande går bra. Det är pilleriet med bloggen och andra hemsidesuppdateringar som inte fungerar lika bra dvs länkning, bilder och lite annat där ipadtangentbordet känns trubbigt. Det tar också mkt längre tid att skriva eftersom jag är fullfjädrad tvåhands-maskinskriverska på vanligt tangentbord. Den takten klarar aldrig en ipads tangentbord.

     • Skratt! Näh det har du rätt i det blir en bokstavsförsening som i bland kan göra texten obegriplig om man inte korrekturläser innan man skickar ;)))

 3. Du är inte ensam om att ha storstilade planer som fallerar, här har du en till! Men jag har haft en fantastisk sommar där lugnet och alla syn och smakupplevelser liksom lagt som bomull runt själen plus några kilon runt midjan. Så nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten igen, en vecka kvar innan mitt jobb börjar igen och nu ska sommarkilona bort. Lite utsvävningar med glass, LCHF bakverk, glömt att dricka vatten i kombination med mer salt än vanligt och lite fler kvällar med vin gör att min kropp samlar vätska som av någon anledning stannar kvar som kroppsmassa 😉 Så nu hägrar motionsspåret, gymmet och ordentlig mat! Ha en bra helg!

Kommentarer inaktiverade.