Stresstålighet

Jag skulle kunna skriva en hel bok som handlar om hur man hanterar sitt liv när man inte har någon som helst beredskap för stresshantering.

Inlägget om kommentarer skrev jag i morse innan jag skulle börja med dagens arbetsuppgifter. Högsta prioritet var att logga in på banken, skriva ut kontoutdrag, pricka av betalningar och sen förbereda utskick till väntande prenumeranter. Därefter kommer en massa andra arbetsuppgifter som är lika datorberoende, de allra flesta även internetberoende eftersom jag har prenumerationssystem i ”molnet”. De är inte tidsbestämda på samma sätt, även om det inte känns bra för stressnivåerna när högarna växer.

Strax efter att jag publicerat kommentaren slutade vårt bredband att fungera – igen!!! Tänk om jag använt tiden till det jag skulle gjort istället, då hade vi varit iväg för länge sen och inte ens märkt att vi varit utan bredband under 3-4 timmar den här dagen också.

50 samtal före till Telias bredbandssupport för privatpersoner (jag hade företagsabonnemang tidigare men då fanns ingen support alls under helgerna då jag arbetar mest). Telefonsamtalet och kön var avslutat strax efter 12.00 och då hade jag redan bestämt att skippa Telia och åka och försöka fixa ett 4G-modem, som enligt täckningskartorna skall fungera där vi bor. När Telia-samtalet var slut hade flera andra köat så det blev flera samtal till (prenumerant som ännu inte fått sin tidning, men också eget barn och andra bekanta).

Nu är klockan snart 13.00 och jag har hävt i mig lite lunch innan vi ger oss iväg, det är inte tal om att ägna 20-30 minuter åt matlagning när stressen sprutar ur mig. Tack för att det fanns kvar av mitt älskade sidfläsk (dock inte 150g den här gången).

Vi bor på landet och har drygt 5 mil till den butik som kan hjälpa oss med det vi behöver uträtta idag, förutom 4G-bredbandet som nyss tillkommit på inköpslistan. Jag har nämligen lämnat in min pulsklocka för batteribyte och den skall hämtas idag. Pulsklockan är en trevlig liten manick som jag inte berättat om tidigare, men den hjälper mig att övervinna panikångest, enligt teorin – jag är inte rädd – jag kan flyga.

Mer om det, nu åker vi istället.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Stresstålighet

 1. OT: Försöker hitta ditt inlägg om Magic coffe Bullet-maskinen. Var köpte du den? Jag håller på med stavmixer, man det är nog enklare med en sluten behållare!

    • Ojdå, du har ju hänvisat till den tidigare? Jag köpte den och min fungerar när jag gör mitt kaffe? Såvitt jag kan bedöma i alla fall.

     • Det finns två på Ellos och utan bild är det svårt att veta vilken som menas. Den som är exakt lik min egen Magic Bullet fungerar oftast bra för heta drycker, men jag har hört någon som haft problem med tätningsringen. Den som är i limegrön plast och heter Smoothiemixer är för kalla drycker.

 2. Stackare! I sådana lägen är man glad över att ha lite ”snabbmat” hemma.

  Datorer är jättebra när allt fungerar men ibland undrar man om det är så vettigt att vara helt beroende av dem. På mitt jobb kan man i stort sett inte göra någonting när datorn lägger av. Förr kunde ett datoravbrott vara ganska trevligt för då kunde man med gott samvete ta en paus eftersom man ändå inte kunde göra något. Numera är arbetstakten också så hög att man bara blir stressad och frustrerad.

 3. Känner igen mig, stress och tidsoptimism är ingen bra kombination!

Kommentarer är stängda.