Bevisen – Frisk med LCHF

Ibland blir det paus i mitt bloggande utan att jag själv tänker på det, jag glömmer helt enkelt bort att man kan skriva i en blogg även om det inte är så himla genomtänkt om ni förstår vad jag menar.

Just nu är det paus av flera skäl, jag jobbar lite mer än vanligt (datorarbete) och jag ser lite sämre än vanligt. Den kombinationen är inte helt optimal för bloggandet så jag får begränsa mig lite. Jag läser fortfarande en hel del och det gör jag främst på min iPad, men jag har än så länge inte förlikat mig med att blogga på den, mer än i nödfall.

Jag läser också vanliga böcker i den mån jag hinner och just nu läser jag Bevisen – Frisk med LCHF av den norska läkaren Sofie Hexberg. Boken är på svenska och finns utgiven på Optimal förlag.

Det är för tidigt att skriva en recension – jag har inte kommit så långt ännu – men jag kan ge en kort försmak. LÄS BOKEN!!! Låt den ligga framme och inspirera andra som ännu inte äter LCHF.

I boken finns materialet samlat och skrivet på ett begripligt sätt – det där som många av oss vet fungerar dvs man blir frisk från en massa sjukdomar när man är trogen sin LCHF-kost. Sofie är läkare och har patienter med alla de här åkommorna och hon låter dem testa LCHF som ett naturligt led i läkandet. Följande lista är exempel på sjukdomar hon tar upp i boken.

 • Muskel- och skelettvärk (check)
 • Migrän och annan huvudvärk (check)
 • Epilepsi
 • Övervikt och fetma (mja… är på gång i alla fall)
 • Högt blodtryck (check)
 • Diabetes typ 1 & 2 (check)
 • PCOS
 • Bechtrews sjukdom
 • Psoriasis
 • Gikt
 • Matintolerans och irriterad tarm (dubbelcheck)
 • Celiaki (förmodligen check, men saknar diagnos)
 • Crohns sjukdom
 • Ulcerös kolit

Jag har alltså egen erfarenhet av att mycket av det hon beskriver är sant. Jag har ätit någon form av kolhydratreducerad kost (jämfört med många i min omgivning) sen 1993 så jag har sluppit utveckla de värsta åkommorna av mag-tarmproblem/diabetes, men jag har varit på gång och även vänt trenden.

bevisen

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Bevisen – Frisk med LCHF

 1. Den här boken, den norska varianten ”Bekreftelsen Frisk Med Lavkarbo” har jag fått av Sofie Hexeberg som tack för min respons på hennes första bok ”Nytt liv med riktig mat” Min respons har Sofie petat in på sid. 20 under synonymen ”Hilsen Inger”

 2. Skratt! Jag använder bara paddan även då jag skriver på nätet, datorn dammas av en gång i månaden då det är dax att betala räkningar.

  Jag tror också på att många av dagens sjukdomar beror på fettfattig onaturlig kost, att många av våra bokstavsbarn och autismliknande syndrom beror på just felaktig kost. Många föräldrar med barn med dessa syndrom testar i dag LCHF utan laktos och upplever att deras barn blir mer fokuserad och samlade pga det.

  Min bullriga gasiga mage är numera ett minne blott sedan jag råkade trilla över receptsamlingen ”Baka matbröd med LCHF” Så nu kan jag äta bröd utan att prutta mig igenom dagen! 😉

  Tror inte att våra kroppar är skapta för att klara av alla kemikalier som vi i dag utsätter våra kroppar för och att kommande generation tyvärr får betala det högsta priset av vårt osunda leverne!

 3. Jag kan bara skriva under på detta. Jag trillade ner i medicinträsket, men är på väg upp. Har ett bättre blodtryck utan medicin än med, efter att ha ätit strikt i tre månader nu.

Kommentarer inaktiverade.