Broddväder

Nu är det verkligen vårkänsla ute. Solen skiner och det börjar åtminstone närma sig plusgrader på nätterna, ett krav för att all snö skall försvinna. I natt var det dock bakslag med – 5 grader och då tinar ingen snö.

Jag har förmånen att jobba med flex så jag kan vara dagmatte åt en liten rar hund på förmiddagarna. Fördelen är att jag verkligen kommer ut oavsett väder. Hon tittar på mig med bedjande ögon och utan att jag vet hur det gick till är vi ute på promenad – just nu livsfarliga sådana för det är väldigt halt ute. Rena isgatan där vi bor.

Vis av tidigare halkincidenter, ibland rejäla olyckor, går jag numer inte en meter utomhus utan broddar. Jag investerade förra vintern i kängor med utfällbara broddar så att de alltid skall finnas på plats. Jag har dem mer utfällda än infällda för att inte fuska.

De är inte särskilt snygga – men det struntar jag i just nu. Säkerhet går helt klart före fall.

Mina vinterkängor med utfällbara broddar

Mina vinterkängor med utfällbara broddar

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Broddväder

 1. Hej Margareta,
  Jag har en person i min närhet som ställde om till lchf i somras, och nu fått medaljonsjukan. (En ofarlig hudsjukdom, relaterad till unngdomsfinnar/psoreasis: googla.) Personen är snart 70 år, och denna ”sjuka” får man för de mesta i tonåren. Kan det ha något med omställningen till lchf att göra tro? Någonting med att kroppens biologi går ”bakåt”, mot yngre biologisk ålder…? (Han har också börjat styrketräna sen ett antal månader tillbaka, samt lagt till kosttillskott i kosten.)
  Vad tror du? Du brukar ha bra svar på precis allt som har någon relation till lchf/kroppens funktioner, så jag provar att fråga dig.

  • Ps. Han äter knappt några mjölkprodukter alls sedan flera år tillbaka, så det kan ej bero på något sådant.

  • Jag vet faktiskt inte, man hör oftast om de som blir bättre i hyn (inkl jag själv). Däremot har jag hört funderingar runt en utrensningsperiod först, som sen övergår till det bättre.

   Själv är jag känslig mot tillsatser, de får jag utslag i ansiktet av förutom huvudvärk.

   Jag skulle därför söka bland nya produkter som tillkommit efter kostomläggningen. Det döljer sig skräp även i LCHF-kost om kan inte är väldigt vaksam.

 2. Jag har ett par med ”bildubbar” under. Helt underbart! Lite dyra, men absolut värt priset, om man tänker på vad som annars kan hända…

 3. Broddar är bäst! Efter allvarligt stukad fot och makens brutna revben är broddar en självklarhet här med!
  Vill tipsa om den (töntigaste?) bästa brodden vi testat. Vi har verkligen provat oss igenom det mesta. Yaktrax walker, med små spiraler istället för piggar. Jättesköna att gå med.
  Andra broddar har ofta för få piggar och brukar dessutom klämma ihop mina tår..
  Annars kan man köpa lösa broddar att skruva fast , på en del sportaffärer eller låta cykel/moped/däckfirman skruva i dubbar (moped?) i lämpliga skor. Färdigbroddade är jättesköna att gå med, men dyra..
  Det är coolt att gå med säkra steg!

Kommentarer inaktiverade.