Osötad Tranbärsdricka

Osötad Tranbärsdricka

Osötad Tranbärsdricka

Näringsvärde per 100 ml: Energi: 24kJ/103 kcal Protein: 0,3 g Kolhydrater: 2,7 g Fett 0,5 g Kostfibrer 0 g Natrium 0,002 g

Naturlig tranbärsdryck, fri från konserveringsmedel, socker och sötningsmedel

Innehåller 750 ml som ger ca 4 liter färdig dryck. Späd 1 del transbärskoncentrat med 4 delar vatten.

 

För den som inte är van att räkna så blir det mindre än 3 g kolhydrater om man dricker en blandning av 1dl saft + vatten. 4 delar vatten tycker jag blir väldigt surt, man kan späda betydligt mer utan att det blir för svagt .

En kollega på jobbet (läsare av min blogg så *vink-vink*) kom med den här flaskan för någon vecka sen för att visa mig ett alternativ till de steviasötade ”fruktdryckerna”. Normalt dricker jag bara vatten, med eller utan is och med eller utan bubblor. Ofta med naturell citron eller lime, men lika ofta utan. Ibland saknar jag något med smak och därför var det här ett väldigt välkommet alternativ. Jag har druckit en hel del av den nu och är riktigt förtjust. Någon halsbränna har jag inte märkt av och den ger definitivt inte något sug, den är sur, men som jag sa till maken – inte surare än rödvin. Som bordsdryck är den perfekt och jag dricker den även som läskande dryck med is och ibland bubblor.

Googla på ”Osötad tranbärsdricka” så får ni se bilder och inköpsställen. Jag har själv inte köpt den ännu, men den verkar räknas in till Hälsokostsortimentet eftersom Tranbär anses så nyttigt.

(När Fun-Light började med Stevia som sötning testade jag ett tag, men det visade sig rätt snabbt att min halsbränna blev betydligt värre förutom att jag inte gillar steviasmaken så det var en kort period).

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Osötad Tranbärsdricka

 1. Tänk att man lär sig något varje gång man går in på denna blogg.
  Tack Annika för det om vinäger

 2. Cina!
  Vad betyder detta:
  Tandläkaren varnade för eu???? ion på tänderna och jag bytte till tranbärskapslar 2 ggr per dag.

  • Sannolikt sade han erosion på tänderna. Det som är väldigt surt fräter på tänderna, särskilt om man dricker det ofta. för många år sen fanns det en vandringssägen om att vinäger gjorde att man gick ner i vikt. Då märkte tandläkarna att många kvinnor fick frätskador på tänderna.

  • Tack Annika! Kunde inte stava till ordet erosion därav en massa frågetecken mitt i ordet fastnade på eu … ;)))) och sen stod det helt still i hjärnan!

 3. Körde ett tag med osötad tranbärsdryck, ett glas morgon och kväll iom att jag ofta får urinvägsinfektion (också en bieffekt av D vitaminbrist) Tandläkaren varnade för eu???? ion på tänderna och jag bytte till tranbärskapslar 2 ggr per dag. Du har rätt det är en så sur dryck så man får inte en tanke på sötsaker och den verkar inte höja blodsockret heller, dessutom håller den urininfektioner borta för inte sjutton vill virusar och bakterier bosätta sig i den sura miljön. Det finns också torkade tranbär att köpa, 1-2 tsk tranbär och lite hackad mandel i frukostyoghurten är kanongod kombination om man gillar sura saker och äter mejeriprodukter, yoghurt är dessutom i stort sett laktosfri – perfekt för min mage!

Kommentarer inaktiverade.