Glögg?

Varje år sen jag började med kolhydratreducerad kost har jag köpt rödvin och kryddor för att ge mig på att göra egen sockerfri glögg. Varje år har vinet druckits upp utan kryddning, för att jag inte kommer mig för att göra det ”där lilla extra”, vet inte riktigt varför, men det är någon slags motstånd till alla surrogat. Ofta är jag hellre utan eftersom jag brukar sakna den riktiga smaken ännu mer när jag inte känner mig nöjd med något som skall vara i stället för något.

I år gick jag till Systembolaget som vanligt för att köpa glögg. Eftersom vi kommer att ha en del unga LCHF-inriktade vuxna här hemma i jul kändes det motiverat för julstämningen att i alla fall testa att göra den där osötade glöggen. (Vi serverar alltid vanlig glögg till våra gäster och då avstår jag och tar ett glas rött vin istället).

Gissa om jag blev förvånad när jag noterade Åkessons Röd glögg – utan socker. Jag läste på bakidan om rött vin och glöggkryddor och köpte raskt en flaska. När jag kom hem öppnade jag den direkt och värmde för att smaka. Den var riktigt god – men oväntat söt. Jag vände på flaskan och läste igen och den här gången hittade jag även sötningsmedel av tveksam sort…. men jag tänkte…

Näää – nu när jag äntligen hittat något som bara är att köpa och som jag dessutom tyckte var GOTT – då struntar jag högaktningsfullt i det där sötningsmedlet och tänker att bland mygg och elefanter får det räknas som mygg den här gången.

Ni som följer min blogg har redan läst att just glögg tillhör käpphästarna och därför var det så extra roligt att i år få dricka glögg utan att bli besviken på sig själv.

Åkessons glögg utan socker

Åkessons glögg utan socker

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

15 svar på ”Glögg?

 1. Pingback: Julklappar och glögg |

 2. Nu har jag testat ett par små muggar. Mycket gott. Jag gillar egentligen inte glögg då den brukar vara väldigt söt. Jag har i princip bara testat alkoholfri saftglögg, så denna var mindre söt än jag trodde. Riktigt god. Flaskan kommer nog gå åt framöver.

  /Tommy

 3. Nu har även jag köpt lite av denna glögg. Testa den strax. Egentligen är jag inte mycket för alkohol eller glögg men jag blev lite ”sugen”…

  /Tommy

 4. Åkessons är hittills den enda sockerfria glöggen som smakar som den ”ska” – ännu bättre spetsad med lite BRA cognac…

 5. Jag brukar faktiskt köpa vanlig glögg, på Systembolaget, och sedan ”spä ut” med rödvin. Hälften av varje ungefär blir lagom sött för mig. Dricker bara en liten mugg, det räcker och fungerar fint eftersom jag inte är superkänslig.

 6. Förra julen när jag frågade efter sockerfri glögg tittade personalen bara förvånat på mig.

  Idag när jag frågade efter den så fick jag veta att den var slutsåld… och inte bara på mitt bolag utan på en massa andra också. Först blev jag besviken men vid närmare eftertanke blev jag glad. Det börjar verkligen röra på sig beträffade folks medvetenhet om det dåliga sockret 😉

 7. Jag kör på glögg te istället, starkt bryggt – gör jag inte saknar glögg alls. I början med lchf försökte jag på att göra egna varianter men det blev aldrig bra nog, nu nöjer jag mig med te istället.

  • Vad? Glögg-te?
   Köper du en påse glöggkryddor och häller kokande vatten över, som när man gör te? Funkar säkert att spetsa med whisky eller rent om man vill åt lite procent! 🙂

   • Nej, nej – det är vanligt svart te som är smaksatt med glögg – brukar säljas i alla te-butiker runt jul

 8. Jag tar också ett glas till jul, men den är för söt, så jag ska blanda ut med lite rödvin tänkte jag.

 9. Jag köpte också den glöggen och tyckte att den var jättesöt! Tidigare hade jag gjort glögg efter Moniques recept med vin, björnbär, blåbär och kryddor. Den är också god, men det som blev allra bäst var att blanda båda dessa fifty-fifty. Det blev perfekt!

  Gluhwein är ju annars ett alternativ och det kan finnas på bolagen strax innan jul, fast hos mig var den helt slut!

Kommentarer inaktiverade.