Jobbig natt

Sen många många år tillbaka (snart 27 år ) har jag periodvis väldigt svår halsbränna, från början i samband med graviditeter. Jag har gjort en mängd olika läkarundersökningar och de har kommit fram till att jag har ett bråck på övre magmunnen som gör att det inte sluter tätt. Konsekvensen är halsbränna och det har jag tagit olika läkemedel för. Värst var det receptbelagda Omeprazol, de gjorde mig så illamående att jag inte var arbetsför. Bäst har varit det recepfria Gaviscon.För en tid sen lärde jag mig att dricka citronvatten för att bli av med halsbränna och det är det som hjälpt mig bäst och jag har inte haft så stora problem sen dess.

Därför blev jag väldigt förvånad i natt när jag fick ett så kraftig anfall att jag suttit på sängkanten vid flera tillfällen och långa stunder i taget. Ingenting av mina gamla knep hjälpte. Jag vill givetvis veta varför och vad jag gjort som föranlett detta. Jag gör vad som helst nästan för att slippa. Det är bland det värsta jag vet och dagen efter blir så förstörd när man inte får sova.

  • Pepparkakorna i måndags – knappast så långt senare?
  • Bristen på kokosfett förra helgen? Känns också för långt senare!
  • Mer olivolja än vanligt i maten igår genom ett Crock-Pot-recept som innehåller just olivolja. Jag minns att jag fick halsbränna av kokosfett innan jag vande mig och olivolja är jag inte så van vid längre.
  • ???

Har några erfarenheter eller förslag på något jag kan ha ätit/druckit som jag inte kommer på nu?

Jag vet att jag får halsbränna om jag är förstoppad länge, men så allvarligt är det inte just nu.

Jag vet att man kan operera det där bråcket, men jag vill inte utsätta mig för det om jag slipper enligt tesen ”oskuret är bäst”.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

45 svar på ”Jobbig natt

  1. Jag lider också av halsbränna sedan många år tillbaka. Den kost vi äter med LCHF är syrabildande om vi inte balanserar upp med basiska grönsaker och frukter. Bra med citronvatten, som är basiskt. Jag kan också äta en apelsin utan att trigga igång sötsug, helst ekologisk. Skickar en länk

    http://www.halsovagvisaren.se/12208373

Kommentarer inaktiverade.