Jag ligger efter…

… med allt just nu.

Jag har ända sen jag själv varit liten haft ett kalenderljus att tända en stund varje dag, så även i år. Jag köpte det under Globenveckan och började redan då vi kom hem att ”elda ikapp”. När jag fick syn på det häromdagen såg det ut så här och det är en bra illustration över hur jag känner det just nu.

IMG_7721-001

Det gäller bara att bevara lugnet och inombords veta om att det BLIR jul oavsett vi hinner vad vi tänkt eller inte tänkt. Julen är inte beroende av mat och julklappar, inte av städning och julpynt heller för den delen.

För mig är den kommersiella julen oviktig och ändå drabbas jag av den varje år. Det blir julklappar även i år till barn och barnbarn, men inte så många fler.

Det blir mat på bordet ockå – men inga specialgjorda LCHF-alternativ. Kycklinglevermousse gör jag året runt och det kan hända att den får plats på årets julbord :-). Vi nöjer oss med all den goda mat som är anpassad efter oss i sitt naturliga skick. Det är snart dags att sätta skinkan i ugnen och att ge sig ut och handla det sista för julbordet (fårfiol, ägg, lax och räkor..)

Julen tjuvstartar för oss i år. Vi skall fira med barnen och barnbarnen redan i morgon eftersom de skall träffa farmor på julafton. Därför är det lite brådis just nu… Det som är bra är att ”allt” måste inte vara klart eftersom det trots allt är en dag för tidigt 🙂

Igår fick jag iväg två stora lådor med LCHF-magasinet till posten. Många julklappar som jag lovat skall anlända först i mellandagarna så att de inte röjs för tidigt. Mottagaren får istället ett Gåvobrev från givaren i julklappssäcken.

Hela veckan har jag tagit emot betalningar från nöjda prenumeranter som vill ha kvar tidningen nästa år. Det känns väldigt bra att så många vill betala tidigt, eftersom vi då får indikation på att tidningen är önskad och det blir lättare att planera framtiden.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

12 svar på ”Jag ligger efter…

 1. Vi har ofrivillig renovering på gång så här lagom innan jul. Ingen tid för julstök alltså.
  Men det blir jul i alla fall, så det är till försöka njuta av julen!
  En riktigt god jul från Åland!

 2. Hej,
  sitter just nu och làser om Dr. Mignerys teori om protein-restriktion som medel fòr livsfòrlàngning och skydd mot sjukdommar. Har àven postat lite info om detta pà fb-gruppen om ketoner.

  Det fina àr att det visar sig att dina fòrslag om MBC till frukost samt proteinbegrànsning precis gàr hand i hand med hans program, och alltsà (enligt honom i alla fall — men àven enligt mànga andra nutida sputspetsforskare i àmnet, som t.ex. intervjuades i dokumentàren ”Eat, Fast, Live Longer — ) bidrar till att fòrlànga livet och skydda mot àldersrelaterade sjukdommar (sàsom t.ex. Alsheimers, Parkinsons, Huntingtons etc)! 🙂

  Hàr àr en sammanfattning av Mignerys idèer om protein-restriktion: http://www.livestrong.com/article/313542-protein-cycling-diet/ .

  Hàr àr hans bok sammanfattad: http://proteincyclingdiet.wordpress.com/article/protein-cycling-diet-2s3nmvrwklbxs-1/

  Hàr àr hans àt-program (och dess effekter), anpassat till àlder och sjukdomsgrad:
  http://proteincyclingdiet.wordpress.com/article/protein-cycling-diet-22-2s3nmvrwklbxs-21/

  Tar man en MBC till frukost (istàllet fòr vanlig frukost) fòljer man alltsà automatiskt den ”làttare” varianten som innebàr en ca 18-timmars fasta fràn protein per dag..!

  God jul fòrresten! 😉

 3. God Och Lugn Jul Margareta,
  Själv ska jag få ihop såsen till revbensspjällen som jag stekte, länge, igår. De plus lite lax är mitt bidrag till julbordet som avnjutes hos dottern imorgon. Jag behöver inte ens städa 🙂

 4. God Jul Margareta ♥
  Jag hoppas det blir jättebra även om du ligger lite efter. I år har vi inga krav alls runt julen, lite julmat blir det. Ska göra en lchf Jansson, lchf chokladtryffel, men annars ska jag använda det hm, sunda förnuftet.

  Kram Lotta F/Luccy

 5. God jul Margareta och försök tänka att julen ska vara en tid för återhämtning och vila. Man behöver inte baka, det finns doftljus med kanel och kanske även saffran.
  Er tidning är kanon och behövs som motvikt till allt glättigt, tack för att ni orkar med den.
  Jag ska pröva att göra grönkålschips i år, annars blir det bara det göttaste.
  Ni kan städa efteråt, barn och barnbarn drar iaf ner en del och se till att de hjälper till.
  Men iår kommer jag att ha en jul där ingen ska få ställa några krav på mig och min familj. Så borde alla tänka oberoende av yttre händelser.

 6. God Jul Margareta, hoppas det lugnar sig efter för-firandet i helgen. Glädjer mig åt trivsam julläsning när tidningen kom i dag (japp detta land har lördagsutdelning). I dag har köket doftat av saffran, kanel och kardemumma – lite lchf bak där det mesta ges bort, men några mindre farliga njutningar över jul blir det. I morrn levereras min jul-anka, enligt uppfödaren en mycket glad och njöd sådan.

 7. God Jul på dig, Maggan! Ta det lugnt och tänk på julefriden. Själv har jag just varit ute och stulit en gran. Därmed är även denna jul fullbordad för min del.

  Sten Sture

 8. Er tidning blir bara vassare och vassare.
  Igår skar jag mig på den.
  Fortsätter som nöjd prenumerant.
  God Jul!

Kommentarer inaktiverade.