Misslyckad potta

Nu vet jag i alla fall hur man inte kan göra med min Croc Pot.

Jag hade kvar en stek från förrra årets nötköttinköp och tänkte göra den i pottan för att ha något kallt kött att karva ur under nästa vecka när jag skall vara i Globen utan enkel tillgång på bra LCHF-mat. Ett par skivor nötkött med majonnäs klarar jag mig långt på medan de andra Blå Stjärnorna sitter på stallkontoret och äter mackor.

Man skall inte tillsätta vätska (möjligen ett par msk) till en stek nötkött och man skall inte låta den ligga i för länge. Den blev överkokt och lite torr. Smaken är det inget fel på så jag kommer säkert att äta av den ändå. Funderar just på om man man strimla den och röra ihop den med någon färdig kall röra, så det bara blir att äta med sked.

Maken har redan skurit ur den och blandat i morgonens äggröra och han sa det blev väldigt bra.

Som vanligt inga bilder – mitt liv går för fort just nu för sånt, men jag lovar att bättra mig.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Misslyckad potta

  1. Kan man inte lägga i smör? Eller funkar inte det? Jag har fått hem ekologiskt gräsbeteskött idag. 38 kg. Är helt kass på ”gammaldags” matlagning som typ stekar. Vet inte heller riktigt vad jag ska göra med typ bringa, saltrulle osv. Funderar på en Crock Pot, men den är ju inte billig…

  2. Aha, trist. Vad var det för detalj? Fransyska? Ganska mager låter det som? Jag ska försöka få tag på lite högrev framöver. Det tor jag kan bli riktigt bra.

  3. Otur Margareta! Jag läset på Crock pots hemsida att man inte kan använda den på induktionshäll, jag trodde att det var en elektrisk gryta, alltså med elsladd. Förbryllar mig lite, varför skulle man då ha den på spisen? Funderar på att köpa en men jag har induktionshäll…

    En annan fundering, jag har druckit MBC en vecka nu och har noterat de två senaste dagarna att jag ändå har ett sug, dvs jag känner mig inte mätt och nöjd som jag gjorde i början. Lite märkligt…har du råkat ut för det?

Kommentarer inaktiverade.