Lägeskontroll

Just nu är det återigen för mycket som skall göras för att jag skall hinna fundera över bloggen. Idag är det packa husvagnen för en vecka och sen sista träningen med 20-spannet innan hästarna på tisdag flyttar in i Globen.

I år är det 20-årsjubileum av Stockholm Horse Show i Ericsson Globe Arena och därför lite extra som bland annat 20-spannet med shetlandponnyer där sonens fyra hingstar går i täten och visar vägen. Min uppgift är att ”finnas till hands” när sonen behöver assistans utöver vad hans ordinarie groomar hinner med. Övriga hästar kommer från två ponnystall och de har sin egen personal och sköter sitt eget. Jag ser tex till att vi i vårt lilla team får någorlunda vettig mat i tid, eftersom det är ett moment som ofta åsidosätts i den här typen av verksamhet. Jag känner min son och vet hur han blir om han inte får mat i tid…

Förutom Team Ponnyexpressen, är jag ackrediterad för arbete i Blå Stjärnan, vilket innebär adminstration av ett temporärt stall för drygt 200 hästar varav en hel del är världens bästa (och därmed dyraste) tävlingshästar i både hoppning, dressyr och fyrspannskörning. Jag arbetar åt Blå Stjärnan med en del administration under hösten och sen  början av veckan dvs från i morgon. När våra hästar kommer på tisdag släpper jag det arbetet.

Varje år undrar man varför vi gör det här och varje år är svaret:
Därför att det är så vansinnigt roligt och vi känner oss verkligen priviligerade som får vara med om denna årliga världshändelse på så nära håll!!!

Jag kan tänka mig att det finns några bland mina läsare som förstår och vill ni följa oss på närmare håll under veckan rekommenderar jag Ponnyexpressens blogg och Ponnyexpressen på Facebook.

Ni andra som tycker det blir tjatigt med alla hästar och allt hästprat får väl ta en bloggpaus eller hålla till godo med att jag också skall försöka beskriva hur jag klarar maten under dessa extraordinära omständigheter.

Det är samma utmaning varje år och jag har aldrig klarat mig helt. Den här veckan har  gått bättre och bättre för varje år, men jag har alltid stupat på slutet!

Med lite hejarop från er kanske det här blir första året jag efteråt kan säga:
YES – I did it.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Lägeskontroll

 1. Hej
  Har några funderingar och frågor;
  Har hållit på med LCHF i ca tre år, började väldigt mjukt men har nu verkligen styrt upp min kost. T.ex har jag just ätit en frukost bestående av omelett på två ägg med en skvätt grädde, stekt o smör, toppad med lite mer smör. till det vatten och en kopp te med en skiva smör och en skvätt grädde. Det känns jätte bra och jag mår jätte bra.
  MEN den där viktminskningen har inte infunnit sig. Har inskaffat keton och blodsocker mätare, värdet idag blodsocker 5,2 keton 0,6. Min fundering nu är hur ska jag tänka med matan för att komma i ketos. Vad är det som ska bort och vad ska in i min kost? Mer fett mindre fett, protein ???
  Sen jag började läsa din blogg här har jag minskat på protein, ost och verkligen ökat på fettet. Dricker en kopp MBC om dagen annars har jag gärna en klick smör i kaffet och teet.
  Tacksam för tipps om hur jag ska äta.

  • Det är väldigt individuellt, men grunden är att minska på proteinet och öka fetthalten, precis som du tänker.
   Försök att räkna ut hur mycket protein per dygn du behöver och se om du är i närheten av den mängden. Hålla kolhydraterna lågt är själklart och behöver inte ens nämnas 🙂

 2. Håller tummar och tår att allt ska gå vägen för dig och att ni får en trevlig och givande vecka. 🙂

 3. Håller tummarna för att detta blir året du lyckas att hålla dig till din plan!! Lycka till både till dig och sonen! Naturligtvis så kan vi alla hålla oss en vecka eller så tills du är tillbaka 🙂

Kommentarer inaktiverade.