Crock Pot

Nu har även jag köpt en Crock Pot!
Plötsligt fanns den bara där framför mig på Coop Forum och då slog jag till. Redan förra året började jag titta efter den och inte blev jag mindre sugen när Tommy Runesson köpte sin i höstas. För er som inte vet vad det är så är det en elektrisk kastrull som man lämnar ensam i många timmar medan man gör annat, tex åker och handlar.

Hos oss äter vi mycket grytor eftersom vi har kokkött i frysen. Planering har aldrig varit min starka sida och jag har ofta känslan av att jag ligger efter när det gäller matlagning. Jag vill ha ofta ha mat NU. Med en Crock Pot inbillar jag mig att jag kan få vara steget före ibland. Om jag tar fram kött ur frysen på kvällen och lägger det i grytan på morgonen så är middagen klar när jag kommer från jobbet utan att jag egentligen gjort någonting alls. Låter inte det som en toppenpryl?

Man kan välja mellan 3-4 timmars matlagning eller 8-10 timmar dvs high eller low. Just nu ligger en fläskstek i grytan (alltså inte nötkött den här gången) och den är köpt som Scans KRAV-märkta kött, dvs så nära Karl Petters grisar jag kan komma. Sen vi besökte hans grisar på Ramstad gård i somras äter vi griskött som kommer från ”Jord på trynet” dvs de är levererade till Scans KRAV-slakteri.

Jag la purjolök och äppelskivor i botten och täckte med en knippe färsk timjan. Fläsksteken är kryddad med curry, salt och peppar och ligger hel ovanpå den gröna bädden. Det går åt väldigt lite vatten och vitsen är att maten tillagas väldigt långsamt.

Jag har så dåligt ljus i köket så här på kvällen så ni får hålla till godo med en bild från Croc Pots hemsida.

Crock Pot

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

16 svar på ”Crock Pot

 1. Pingback: Misslyckad potta | Vägen till 65

 2. Pingback: God fiskgryta | Vägen till 65

 3. Jag köpte också min på engelska amazon för den tyska hade den inte (tänkte på ev. billigare växelkurs) http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Cooker-Litre-Polished-Stainless/dp/B00473EUY8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1353432964&sr=8-1 Adapter till den engelska sladden från Clas Ohlsson http://www.clasohlson.com/se/Reseadapter-SKROSS-World-to-EU/Pr364797000 och slutligen en android app från Vattenfall så jag vet hur länge CP har varit utan ström vid strömavbrott.

  Passar bra till matlagning när man inte är hemma, och trevligt för en single och komma hem när det doftar mat… eller inte. Passar bäst för grytor och soppor, har dock även lagad kålpudding ett par gånger. Den andra gången brynte jag köttfärsen innan för den blir som en biff annars. Det blev en finsk variant av kålpudding dvs lite åt det grytahållet men oanständig god men en slurk rött vin i pottan. (Jag har för mig att den svenska varianten sitter ihop när man lyfter den på tallriken men kan ha fel.)

 4. Stod också på coop idag och sukta men jag får sukta ett tag till, måste bearbeta maken först som aldrig hade hört talas om crock poten. De hade föresten en magic bullet kopia där också.

 5. Jag har nyligen fått hem min potta, inköpt på Amazon UK. Det blev billigare så. Jag tog en med löstagbar sladd, och fick modifiera en svensk sladd lite (skar bort en plastbit).

  Den första grytan, eller snarare soppa, jag gjorde fick koka på låg i 14 timmar. Den blev mycket god.

  Nackdelen är lukten. Det luktade köttgryta i hela huset, nästan hela tiden. God lukt visserligen, men jag tyckte nog att det var lite störande. Vi har så mycket öppen planlösning att vi inte kan stänga till köket. En klar brist tydligen.

  Men annars verkar den mycket användbar, och lär dra ström som en vanlig glödlampa.

 6. Har också stått och trånat efter en dylik, men tyvärr får den investeringen vänta. Vad som grämer mig just nu är att jag gav bort min lergryta…..

  • Om du har möjlighet, så kolla på loppisar, det finns gott om helt oanvända lergrytor där. Jag har köpt tre stycken (olika storlekar). Man ser lätt om de är använda eller inte.

 7. Kul med nya grejer! Har också stått och trånat efter en potta på Coop. Kör dock vidare med min lergryta, inköpt på loppis för 40 kronor, som jag använder på samma sätt. Lägger i en köttbit på morgonen och låter den stå i ugnen på cirka 70 grader tills vi kommer hem. Annars hade jag också slagit till på en potta, de är väldigt fina och verkar så praktiska.
  Nu sitter jag och suktar efter den där bulletmaskinen du rekommenderade… 🙂 Som sagt, kul med nya grejer!

  • Lergryta har jag haft sen 70-talet och det är också bra, den använde vi senast i förra veckan.
   Pottan är lite större än vår lergryta och vad jag förstår mer energisnål än att låta ugnen stå på lika länge.
   Vi får se hur vi utvärderar dvs vilken av dem som är hyllvärmare om två år.

 8. Hej. Jag har haft min i två år. Laddar den på morgonen kl 07 med tex grytbitar o grönsaker. Kör den på low. Vips när jag kommer hem kl 16;30 är maten klar. Underbart. Ett bra köp.

Kommentarer inaktiverade.