Planering?

Jag börjar känna mig återställd efter förkylningen, men jag har fortfarande rethosta och är kraxig. Det är ett tag sedan jag slutade med hostmedicin och slemlösande och nu är kampen igång med att få upp ketonerna till den nivå där jag var när jag kontinerligt gick ned i vikt (perioden med den ”svarta pisten” för snart en månad sen). Då räcker det inte att äta ”som vanligt” dvs den kost jag ätit under alla mina LCHF-år och som gör mig viktstabil men utan viktnedgång.

Skall jag vara ärlig är jag rätt less just nu. Hade det varit förra året eller året innan hade jag inte orkat bry mig om att lägga in en extra växel eftersom jag har så många kända hinder framför mig som förmodligen kommer att förstöra mina försök i alla fall. I år har jag ett verktyg (ketonerna) som jag inte haft tidigare och därför kommer jag att ge projektet en chans. Just nu ligger jag i underkant av den optimala zonen och jag har för avsikt att ta mig upp till max och stanna kvar där så länge det går.

På söndag är det uppstartsmöte  för Stockholm International Horseshow i Globen och sen är jag där ända till natten mellan söndag och måndag en vecka senare. Från tisdag bor jag i vår husvagn på Enskede IP, med eget kylskåp, mikro och gasolspis. Det gäller bara att hitta tiden för handling/tillagning och inspirationen till vad jag skall äta som är både enkelt och snabbt. Det behöver inte vara kulinariskt alls, bara funktionellt.

Jag tar gärna emot tips på mat för Globenveckan. Det skall vara ENKELT, SNABBT och möjligt att förbereda och ta med sig eftersom jag bara kommer att vara i husvagnen nattetid. Skall jag vara så strikt som jag önskar blir det utan mejerier och charkuterier eller så äter jag som jag gör nu, det vet jag inte riktigt ännu. Fördelaktigt vore om det är extremt hög fetthalt, då är chansen att jag klarar mig större.

Mot slutet av veckan brukar orken vara slut och då blir jag allt mer liberal. Under alla mina år som LCHF:are har jag flippat ut så få gånger att jag fortfarande minns dem och Globen-veckan för två år sedan är ett sånt tillfälle. Då åt jag Marabou mjölkchoklad som sonen vunnit (en sådan där JÄTTEGIGANTISK förpackning som finns tex på Gröna Lund) trots att jag inte ens tycker om mjölkchoklad och detta gjorde jag bara för att en massa människor sa att jag inte FICK. Jag får vad jag vill sa jag och åt en massa choklad och sen hade jag problem i flera veckor att komma tillbaka till vanliga gängor.

Anton Lundström kör Ponnyexpressen under Stockholm International Horseshow 2011

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Planering?

 1. Pingback: Misslyckad potta | Vägen till 65

 2. Hej Margareta

  Mättande mat som funkar för mig är nötkött typ högrev som får puttra i massor av kryddor och kokosmjölk tills det är mört, helst ska det mesta av kokosmjölken koka in så det blir som en mycket tjock gryta, tar en tre timmar men sköter sig själv på spisen. Bra kryddor är färdigblandad thailändsk cyurrypasta med ett koplement av chili, ingefära, galanga mm efter smak, kör kryddorna i blander till en pasta och marinera köttet nån timme innan tillagning. Bara att bland med rikligt med kokosmjölk i en gryta och småkoka utan lock. Kan frysas och värmas i micro och håller dig garanterat mätt i många timmar. Dessutom är det gott.

 3. Min kurskompis från kostrågivarutbildningen har en restaurang med LCHF tema i närheten av Globen. Vet du vilken jag menar eller skall jag kolla upp det? Inte för att jag menar att du skall äta där jämt, men kanske som alternativ när inspirationen tryter…;-)

  • Jag vet nog vilken det är (Blues kök & Bar) och ville gå dit förra året. Problemet är att hinna. Jag har inte så långa raster och det är rätt långa avstånd i katakomberna. Någon gång skall jag försöka hinna dit. Jag har varit där vid flera andra tillfällen och LCHF-maten är riktigt bra om än för mager för min smak, men det löser jag lätt med extra smör 🙂

 4. En liten trotsig tre-åring som stampar med foten 😛 Klart att du får äta vad DU VILL 😀
  Uj, vilket slit med hästshowen! Du är väl färdig för semester efter ett sådant event!?

  Fläskpannkakan är suverän att laga i förväg och god även kall. Fast det är förstås bacon i.
  Wraps kanske du kan steka på och frysa in och sedan fylla vartefter du ska äta, med t ex lax, böckling mm.
  Fläskfärsbiffar kryddade med curry. Går ju att äta som dom är eller i wrapsen. Kan du ju laga hemma i ugnen och frysa in. Ha även gott kryddsmör fryst i portion á la Tommy tappar.
  Gör fiskburgare på lax som du kör i mixer med valfri kryddning och stek klart och frys in. Även dessa är bra i wrapsen eller i sallad.
  Hmm, det är vad jag just nu kommer på!
  Kram

  • Wow Åse – du är en pärla!
   Nu har du löst mina problem för hela veckan. Jag fixar så klart ”snabbmat” här hemma nu under veckan och fryser in. Husvagnen har ett frysfack precis lagom för mig. Mikro finns både i husvagnen och på Stallkontoret så värmning är inget problem.
   Jag har varit helt fokuserad på att handla på ICA Globen och fixa där. Så har jag gjort alla andra år. Då har jag lagat hemma till möjligen de två första dagarna och resten har jag fixat under tiden och det är det som brukar bli jobbigt i slutänden när man är trött ändå.

   Precis – trotsig treåring som stampar med foten och är jättehungrig, trött och väldgt less på att alltid vara så annorlunda… därtill choklad i obegränsad mängd dessutom, jag menar en sån där jättechokladhjulsvinst…

   Jag det är mycket slit för några minuter i rampljuset (ungefär 3 minuter i början och 3 minuter i slutet av varje kvällsshow+lördagsmatinén), men vi har väldigt roligt och gör om det år efter år …

Kommentarer inaktiverade.