Hunger

Någonting har hänt sen jag promenerade i fyra timmar på asfalt i söndags.

Jag vred till höger knä på helt fel sätt precis när vi skulle åka och trots att jag hade ont kunde jag genomföra arbetspasset utan problem. Igår hade jag rejält besvärligt och svårt att gå i trappor, men redan idag är det bättre så jag tror det kommer att gå över.

Träningsvärken som kom igår med stelhet i hela bäckenet och ont i höfterna får man väl ta när man helt otränad ger sig in i en sådan strapats som det här var. Det är också bättre idag, även om jag känner mig rätt fånig när jag vankar fram och försöker få det att inte märkas.

Men det som är annorlunda är att jag är hungrig. Jag tror det är första gången på många år som jag verkligen känner hunger på det där äkta sättet, hur man nu förklarar det. Jag har verkligen längtat efter riktig mat och gärna mycket mat. Istället blev det en sån där som jag kallar ”plockdag” och de brukar aldrig vara bra.

Dessvärre har även denna dag varit en sån som varit svår att planera rent matmässigt. I morse stekte jag ett halvt paket bacon och 1 ägg som jag åt tillsammans med mitt LCHF-kaffe. Jag vaknade igår med ett ketonvärde på 3,5 och då är det dags för ordentlig frukost och sen åt jag samma idag av bara farten, trots att ketonvärdet var lägre (2,2).

Lunchen idag blev ICA’s plocksallad och det fungerar bra. Jag börjar med det som skall vara protein (150 g kyckling blev det idag) och väger det innan jag sen på fri hand lägger dit de grönsaker jag vill ha. Som dressing fick det bli Findus äkta majonnäs i tub (jag köper aldrig den majonnäs där det står veg olja, Findus skriver åtminstone ut att det är rapsolja).

Sent på eftermiddagen hade vi möte på jobbet och med en liten inköpsrunda på hemvägen blev det en sen middag och då är jag normalt inte hungrig, men så var det inte idag. Jag var väldigt hungrig och åt rökt sidfläsk med avokado och tomat. Jättegott. Jag köper sidfläsket direkt i charkdisken och de skär upp det tunt medan jag väntar. Fläsket är så fett att jag brukar inte tillsätta så mycket mer fett.

Problemet för mig att äta sen middag är att jag sover så dåligt. Jag lider sen många år av reflux (brock på övre magmunnen) och det blir inte precis bättre när man lägger sig med full magsäck.

Rökt sidfläsk

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

15 svar på ”Hunger

  1. Bland folk som joggar har mànga som fàr ont i knàna bòrjat springa pà tàrna, istàllet fòr att trampa ner i hàlarna. Detta ska vara mycket skonsammare fòr knàna. (Jag provade det sjàlv idag, och det fungerade jàttebra.) Kan vara ett tips vid làng vandring pà hàrt underlag att fòrsòka trampa ner lite làngre fram pà foten. Detta borde vara skonsammare fòr ens knàr.

    • Det skall jag tänka på, under perioder med besvär i knät har jag använt mina MBT-skor, de fungerar ungefär som du beskriver och det känns bra. Planerar inte att ta med den här gången men jag skall tänka på det du säger särskilt när vi går i sanden.

  2. Jag vet att du erkänner dig som soff-potät! 😀
    Men jag har flera gånger med tanke på din ringa viktminskning tänkt rekommendera dig att motionera lite mer, för mina erfarenheter säger att det inte behövs någon jätteinsats för att få igång fettförbränningen!
    Och då är det för mig precis som du beskriver: hungern kommer en till två dagar senare, men om man är beredd på det så är det lättare att hantera.

    • Motion ska genomföra för att må bra av inte för viktminskning (hjärnan mår säkert bra av lätt cardioträning). Bättre med lite lätt styrketräning.

  3. Man kan undra hur hästen mår i sina ben efter att ha gått på asfalt så länge? Det kanske var fler hästar så de kunde turas om? Hoppas det!

    • Det här är vältränade shetlandshingstar som travas i fyrspann mm på asfalt många timmar i veckan, så att skritta några timmar är bara avkoppling för dem. Vore det ”vanliga hästar” hade det varit ansträngande med både tiden och asfalten.

  4. Fyra timmar på asfaltunderlag! Det kräver väldigt bra skor med stötdämpning i synnerhet om man är ovan. Du har säkert bra skor men det kanske inte hjälper heller när man är ute på så långa promenader. Har läst man ska vara försiktigt med tomater men ibland måste man ju äta sånt också. Hoppas ditt knä blir bättre.

    • Skor är viktigt, men också säkerhet, dvs trampskydd när det är hästar man håller på med. Det blev en kompromiss alltså dvs jodphursskor. Bra att gå i men kunde haft mer svikt.
      Det roliga är att jag inte ”går in i väggen”, dvs orken tar inte slut utan jag kan mala på tills rörelseapparaten säger ifrån pga dåligt tränade muskler. Det är en härlig känsla. Jag var inte hungrig då, det kom dagen efter.

      • Om/när jag gör något ansträngande så kommer hungern, även för mig, dagen efter. Kanske en anledning till att hård träning inte är att rekommendera vid viktminskning eftersom man kanske kompenserar med att äta mer dagen efter.

        Att vara så nära hästar, tycker jag är läskigt! Dottern red i många år och innan hon hade lärt sig att sadla och rida utan ledare så försökte jag hålla mig borta så mycket som möjligt 😉
        Hästar är vackra, men för mig, som inte kan läsa en häst, bits dom där fram och sparkar bakåt.

  5. Det är jobbigt när det blir en ”plockdag”. När man inte blir mätt så att man inte tänker på mat. Då är det svårt att välja rätt, många gånger. Men det verkade du att fixa ändå! Bra!
    Jag har också köpt sådant sidfläsk. Det är supergott! Men– det innehåller dextros. Dessutom så är det för mig svårsmält. Vet inte om det är det rökta som gör det. Men får liksom ”repriser”, reflux, och det är inte så behagligt.
    Hoppas att knät känns än bättre nu! Det är ju hårt också att gå på stum mark- förutom den sträcka du gick.

  6. Tipsar om Kavlis majonäs som finns som kylvara utan tillsatser och med rapsolja. Numera står det, men jag mailade dem tidigare när det bara stod veg olja och fick då svaret att det var raps.

    • Jag har testat Kavlis, men skippade den av något skäl. Tack för tipset att det är rapsolja, men jag tror den har mer kolhydrater också. Jag skall titta på den igen, för tanken utan e-nummer är bra.

Kommentarer är stängda.