Ponnyridning

Igår blev det en sån där oplanerad dag igen, då det är svårt att veta hur man skall äta. Jag vaknade ovanligt sent (9.40) efter en orolig natt (mina barnbarn sov över) och visste inte riktigt om det var dags för frukost (LCHF-kaffe) eller lunch. Med tanke på klockan fick det bli frukost (två ägg med smör och lite bacon) och så klart mitt kaffe, det kan jag inte vara utan.

Redan 12.30 skulle jag vara klar och åka iväg med sonen och hjälpa honom med ponnyridning på ett barnkalas. Vi skulle börja kl 14.00 och hålla på till 18.00 och det innebar i praktiken promenad på asfalt upp och ner för en liten backe non-stop utan paus, mer än för lite vatten. Barnen var överlyckliga och red om-och-om-igen utan att lessna, så det var bara att trava på.

Familjen vi var hos bjöd efteråt på fantastiskt god mat (grillad lammstek) och jag var så lycklig att jag både klarat prestationen och valet av mat. Bara ett problem, det var så klart för magert och inget fett i sikte. De hade bröd och några röror till köttet. Därför kändes det skönt att jag visste att det feta LCHF-kaffet fanns i botten.

När jag kom hem blev det svårt. Jag hade alltså ätit ägg till frukost och lammkött till middag. Skulle jag äta mer och i så fall vad? Jag var inte hungrig, bara öm i kroppen efter så lång promenad på asfalt och självklart väldigt nöjd med att jag klarat uppgiften och kunnat hjälpa sonen som annars hamnat i knipa.

Det fick bli min första Chocolate Bullet som sängfösare.

Idag är jag mer än lovligt mörbultad och skall försöka ta mig till jobbet och se ut som att jag inte ägnat mig åt en ”halvmara” igår. Man kommer rätt långt på fyra timmar och jag är lite besviken på mig själv att jag inte hade stegräknare på mig.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

13 svar på ”Ponnyridning

  1. Pingback: Hunger eller sug | Vägen till 65

  2. Dricker en chokladbullet på kvällen om jag är sugen på nåt, men bara med smör… Provade med både smör och kokosfett tidigare, i kaffet, men jag klarar inte riktigt av smaken på kokosfettet.. Ska köpa sånt utan smak men har inte kommit dit än så då får det bli lite mera smör istället! Hade väl aldrig kunnat tro tidigare att det blir så god choklad på bara vatten, kakao och smör! 🙂

  3. dricker en choklad-bullet som ”sängfösare” varje kväll (nästan) sen sover man gott !

  4. Har inte varit inne på LCHF bloggarna på flera år, förutom Andreas kloka, tröttnade på alla arga kommentarer och ”troll”. Dock läst LCHF bladet från början till slut många ggr och jag blev så glad att du skall börja skriva. Tack för kaffe och choklad bullet, visste inte ens att det fanns förrän jag läste om det på din hemsida, det smakar härligt. Jag har nu hållit på med LCHF i ca 5 år, och när jag ibland halkat ur tankarna om fett har jag tagit fram Sture Skaldemans fettberäkning och det funkar fortfarande men det är spännande med ketoner. Och att ni som håller på med detta gör det lite vetenskapligt, Det är säkert en bra kunskap för de som skall börja med en kostomläggning till bättre hälsa. Den största vinsten med LCHF för min del är att jag numera äter ekologiskt, krav i den mån det går, läser alla innehållsförteckningar på det jag inte köpt tidigare och om det är minsta tveksamheter låter bli att handla.
    Tackar min goda stjärna och hälsa att jag slipper äta skol- sjukhus mat samt pensionärslådor. Tack Margareta för att du stretar på först med Kolhydrater i Fokus, tidningen och nu din hemsida.

  5. Snart en månad med lchf-kaffe som frukost. Gått ner 1,9 kg. Skulle aldrig vågat testa detta utan dina beskrivningar av Amerikadamerna och dina egna försök och mätningar. Tusen tack Margareta! 🙂

  6. Ja, stegräknaren hade nog visat många steg! Du fpr väl gå en kvart och multiplicera med 16 så kan du väl få på ett circus antal steg;)

  7. Chokladbullet – hahaha 1 msk kakao, 2 dl kokt vatten, 2 msk cocosfett och 2 msk smör. Kunde du då sova på natten??? Jag har försökt med detta och problemet är att jag blir vaken hela natten. Det är nog för energiskt på kvällskvisten:-) för min del i alla fall.

Kommentarer är stängda.