Lokal yoghurt på fårmjölk

Idag frågade jag efter getyoghurt i en annan affär och det fanns inte, men kvinnan som pratade bra engelska hade lokalt producerad fåryoghurt. Självklart måste jag testa, men ni får vänta med utlåtandet tills i morgon. Det roligaste var att butikskvinnan spontant sa att yoghurt på komjölk var full av antibiotika från korna och att den lokala var så mycket bättre. Hon visade lika ivrigt äkta smör. Jag höll med henne och vi hade snabbt bildat pakt mot en annan turist som kom in och frågade efter lättmjölk. ??

Igår köpte vi getyoghurten på eftermiddagen och den tog slut direkt. På frukoststället vi tyvärr valt idag fanns bara koyoghurt och dessvärre i övrigt inget jag kunde äta (de hade omeletter och yoghurt förutom pannkakor, bröd och marmelad). Vi bor på ett hotell utan frukost och får därför improvisera lite, men det är kul också. Hotellfrukostar kan ha riktigt dåliga alternativ ändå.

Jag håller på med ett blodsockerexperiment under resan så jag åt i brist på annat koyoghurten på frukoststället i morse. Den var fel för mig på så många sätt att jag blev nyfiken när inget annat de hade var bättre.

Underbart god yoghurt med lika goda tillbehör men ack så kostsamt för mig. Det var blodsockerrekord efter 2 timmar så nu vet vi det.

Jag petade åt sidan så mycket som möjligt av det jag inte skulle äta (mandel och honung) men det hjälpte inte.

I morgon bitti planerar vi egen frukost hemma på takterassen (som vi disponerar själva) och då blir det FÅR-yoghurt.

Jag är lite skeptisk ännu så det blir spännande.

To be continued…