Mer om nya vågen

Självklart kan min nya våg fler konster än att rapportera syretillgången i vårt sovrum.

Förutom att den håller isär flera olika personer talar den om när man står rätt eller fel dvs man kan inte som jag alltid gjort – gunga lite för att få en lägre vikt. Då signalerar den att jag måste balansera om mig innan den visar vad jag väger.

När vikten är registrerad överförs den automatiskt till appen som jag kan läsa antingen i telefonen eller i min iPad och jag behöver inte komma ihåg vad jag vägde. Jag kan heller inte fuska och justera siffrorna genom att hoppa över dagens kanske sämre värde och tänka att det blir bättre i morgon när kroppen återställt antingen vätskebalansen eller utgivningen av morgontidningen.

Så fort vikten är klar övergår vågen till att ta mäta fettkvoten i %. Det är en siffra jag ställer mig tveksam till eftersom den varierar rätt mycket från dag till dag, men på sikt kanske det är kul att veta att jag till hälften bestått av fett.

När fettkvoten är klar får jag veta min puls om jag står på rätt sätt. Pulsen är något jag mer och mer intresserar mig för så det kommer jag att skriva om framöver. Eftersom jag varit på toaletten och därmed rört mig några steg genom husets nedervåning är det ingen riktig vilopuls, men det är ändå ett värde som mäts med lika villkor varje dag och jag ser redan hur mycket det kan pendla (60-90) utan att jag själv ser sambandet ännu. Kanske är det ett mätvärde som visar min stressnivå?

Innan vågen tycker vi är klara för idag visar den en graf över hur luften varit i rummet de senaste dygnet och den grafen ser man bättre i appen än i vågens lilla display.

Jag lyssnar medan jag skriver på ett TV-program om internet och vad som finns och lagras där. Då tänker jag att ingen vare sig i USA eller London är nog så himla intresserade av vad jag väger så att det finns registrerat på vågfabrikantens forum är nog inte så himla kinkigt. Jag har ett konto där jag kan logga in från datorn och se översikter i graf eller tabellform. Lite mer detaljerat än i appen.

Berg-och-dalbanan håller i sig

Berg-och-dalbanan håller i sig

Jag är väldigt glad över min nya våg, den visar trender som jag inte kände till innan. Det är lätt att ge upp och falla tillbaka till gamla vanor när vågen inte visar det man vill. Tack vare noggrannheten i den här kurvan blir jag överbevisad, efter regn kommer solsken.

Jag är inne i en regnperiod just nu och återkommer mer om den när den är över.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Mer om nya vågen

  1. Kul med en våg som kan ha koll på så mycket. Speciellt att kunna få en graf på att det faktiskt totalt är minus över tid!
    Hur vet den hur luften är i sovrummet? Har du den stående där?
    Du har säkert skrivit någonstans, men jag är bekväm och frågar här vilket märke det är på vågen?

Kommentarer inaktiverade.