Mera majonnäs

Nu har jag testat Kavlis ekologiska majonnäs. Den är riktigt god, godare än Findus så jag är glad att jag ställde frågan och blev påmind att kolla sortimentet IGEN.  Däremot undrar jag hur man kan leverera en ekologisk produkt i en PLASTBURK? Jag har fått för mig att glasburkar är bättre för naturen. Ok att den väger mindre och att det kanske är smart rent logistiskt någonstans i transportkedjan men ändå…?

Jag orkar inte tänka på allt alltid, så nu väljer jag den här ändå.

Kavli Ekologisk majonnäs

Kavli Ekologisk majonnäs

För något år sen (?) hittade jag en annan majonnäs från Kavli som jag köpte ett tag. Den är i plasttub och deklarerad som utan tillsatser. Jag lessnade på smaken och då slutade vi köpa den (den är dessutom betydligt dyrare). Det var då jag provade igenom några olika och fastnade för den klassiska från Findus. När man köper en burk i månaden eller mindre, spelar det inte så stor roll egentlige. Nu blir det en i veckan istället och då får man fundera.

Kavli Äkta majonnäs utan tillsatser

Kavli Äkta majonnäs utan tillsatser

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

13 svar på ”Mera majonnäs

 1. Köpte för en tid sedan Hellmann´s majonnäs, men blev besviken över att Unilever var ägare av Hellmann´s. Unilever undviker jag. Majonnäsen innehöll rätt mycket vatten (nr 2 på ingrediensförteckningen). Varför skulle det vara vatten i majonnäs? Dessutom både socker och aromämnen samt färgämne.

  Det måste vara någon annat i också eftersom den håller sig ganska fast i kylskåpet. Rapsolja stelnar ju inte i kylskå?

 2. Har någon prövat att göra majonäs med smör istället för olja…?

 3. Nu har jag prövat att byta ut 0,5 dl av rapsoljan mot smakfri kokosolja och det gick alldeles utmärkt, ska öka mängden kokos nästa gång!

 4. Jag köper alltid kavli på plastburk. Burken är perfekt storlek att frysa rester i. Jag reser mycket i jobbet och tar då med frysta matburkar för två veckor…så bra med plastburk med skruvlock-ingen läckage i resväskan!!!!

 5. Försöker alltid undvika produkter i plastförpackning. Läste någon undersökning dä man konstaterat att all plast läcker ut hela tiden och nog står förpackningarna i åratal hos producent/grossist/affär. Dessutom fylls världshaven med plast……

 6. Jag läste på om plastförpackningar hos någon känd alternativläkare (kommer ej ihåg vilken) och denne hävdade, i alla fall vad det gäller källvatten på pet-flaska, att de skadliga ämnena i plasten i princip inte hinner komma in i födan (drycken i detta fall) på den korta tid som födan (drycken) befinner sig i plastflaskan; och att rädslan för plastförpackningar alltså är överdriven (i alla fall vad gäller vatten på pet-flaska).

 7. Jag blir så misstänksam då det står utan tillsatser enligt min erfarenhet så finns det ingen produkt utan någon tillsats om man riktigt forskar vidare på innehållet. Visst händer det att jag också använder färdiga produkter i bland men för det mesta så försöker jag göra allt ifrån grunden då vet jag vad jag får i mig. Skratt! Jag som inte brydde mig om vad jag satte tänderna i förr, bara jag blev mätt och då helst proppmätt. Eftersom kilona försvann så blev jag mer och mer medveten om vad jag stoppade i mig och började göra bättre val för mig. Funderar fortfarande på cocosoljan till majonäs iom att den blir blandad med ägg vinäger, dijonsenap så borde den hålla sig mjuk i kylskåpet, precis som choklad som blandas med grädde, men som sagt jag kan ha fel. Jag gör min majonäs med rapsolja det funkar för mig och familjen iaf.

  • Det är ju det jag alltid brukar säga är skillnaden mellan mygg och elefanter. Så länge jag knappt åt majonnäs spelade det inte så stor roll att den var gjord på rapsolja, men eftersom jag äter mer nu vill jag inte ha en ”ny” oönskad omega-6 källa, eftersom jag försöker utrota dem så gott jag kan. Bra fetter tror jag är bland det viktigaste med LCHF-kosten och då är kokosfett och smör betydligt bättre än rapsolja.

   • Vilken olja innehåller den köpta? På de flesta majonästuber kan man läsa bla i innehållsförteckningen om man tar det man vet vad det är, vegetabilisk olja (ej deklarerad) ättika, socker, äggulepulver (inte ren produkt innehåller väldigt mkt konstigt) senap, senapsfrö resten är en massa konstiga ämnen både med bokstäver och kemiska benämningar. Är fortfarande väldigt misstänksam då det gäller färdiga produkter och det är ju ändå bra fetter du är ute efter. Så mitt råd till dig är återigen gör din egen majonäs så vet du vad du får i dig. Om du använder kallpressad rapsolja som innehåller 0 gr kolhydrater/100gr så är jag helt övertygad om att den är bra mkt bättre än den köpta.

    • Veg olja kan vara vad som helst och står inget mer är det förmodligen billig och dålig olja.
     Jag köper ingenting som inte är deklarerat rapsolja (av pest eller kolera får man välja…)
     Det är Ekologisk kallpressad rapsolja jag har hemma.

     • Precis min melodi, det gäller att sila så mkt man kan och inte låta sig luras av den djungel som lockar oss på livsmedelshyllorna. Någon gång hörde jag någon säga att man skulle välja produkter som max innehöll 3-4 ingredienser för att slippa alla tillsatser, ju mindre ingredienser desto renare produkt. Tror att jag fått det tom ifrån dig. Ekologisk kallpressad rapsolja är ju kanon, inga kolhydrater och 100% fett kan inte bli bättre.

Kommentarer är stängda.