Varm choklad

I morse var det -15 grader ute. Då blir man sugen på varm choklad.

När Renée Voltaires produkter var nya testade jag dem jag rent innehållsmässigt kunde tänka mig (det finns många som faller på kolhydratgränsen). De är dyra men lär ha fin kvalitet. Jag gillar flera av produkterna men köper bara en. Kokosoljan är toppen men för dyr. Mandelsmöret är jättefint och gott, men tyvärr för farligt gott att ha hemma. Linfrökexen är inte prisvärda och jag är tveksam till linfrön. Kakaon däremot är toppen och den har jag hemma sen dess och använder tex till varm choklad. Jag tycker den är så mild och fin i smaken utan beska (ljusare än vanlig kakao) och den kräver i mitt tycke ingen sötning alls om man blandar med kokosfett och smör och sen heller på hett vatten (barnen föredrar även en gräddskvätt eller att man gör den på grädde/mjölk istället för vatten).

Kakao från Renée

Kakao från Renée Voltaire

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Varm choklad

  1. Är det 200 gr i burken? I min chokladfabrik här hemma kan man köpa i lös vikt, 1 hg för 35 kr.

  2. Jag är också tveksam till linfrön, speciellt krossade. http://sv.wikipedia.org/wiki/Linfr%C3%B6
    Sedan jag slutade att ha krossade linfrön i min morgonyoghurt så tycker jag att min värk i axeln har avklingat och som jag tyckt att jag fått i samband med krossade linfrön. Kanske rätt kanske fel?

    • En burk är dyr (äver 60 kr) men om man jämför med mörka chokladkakor som därtill innehåller socker så får man mycket för pengarna. Det är som vanligt med LCHF, ju närmare råvaran dess bättre.

    • Som mycket annat är det något som växt fram under många och långa diskussioner på Kolhydrater iFokus. Generellt har jag rensat bort många livsmedel enligt principen ”bättre fälla än fria” så fort osäkerhet uppstår. Linfrön tillför inte min mathållning något.

Kommentarer är stängda.