Vilken pärla

Det finns några Europavägsträckor jag inte gärna åker för att de är så tråkiga. E20 från Örebro och söderut mot Götene är en sån. Om jag ska åka långt för att transportera mig från punkterna A till B tycker jag bättre om vägar där det flyter på. Men ibland hamnar vi på de där tråkiga ändå.

Igår körde vi från Gustavsviks camping i Örebro till Grebbestad och då var valet ena eller andra sidan Vänern. Tråkvägen vann. Vi glömde tanka innan avfärd. Det finns flera mackar längs vägen, men jag missade dem. Till slut insåg jag hur liten marginal vi hade och tog av på första bästa för att inte riskera stopp. Det blev Hova och ett bränslemärke vi normalt inte tankar och en sån med en helt kedjelös fristående liten butik.

image

Gissa om jag blev glatt överraskad när det första jag ser i butiken är en hälsokosthylla med bra produkter och det andra en bokhylla med Uffe Ravnskovs bok om kolesterol och flera LCHF-böcker tex Annika Dahlqvists.

image

 

image

 

image

Jag frågade nyfiket expediten och mycket riktigt fanns en LCHF-intresserad ägare till butiken. Det blev tillfälle att lämna ett provex av LCHF-magasinet och att köpa en variant av fluorfri tandrengöring (pulver) vi inte testat. Målgruppen är alla lastbilschaufförer som inte tar sig in till hälsokostbutiker och intresset blir allt större sa expediten.

Kul tyckte vi och genast fick den tråkiga vägen ett nytt värde.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Vilken pärla

  1. Vi gjorde exakt samma upptäckt som dig. och vår förvåning var stor. Tyvärr hann vi inte stanna så länge som vi velat då vi gjorde en tidspressad resa.

  2. Otroligt! Det måste ha blivit en stor överraskning. Verkligen roligt att få ta del av, jag skulle ha blivit både förvånad och glad.

  3. Oj vicken pärla!
    Beskriv lite närmare var Hova ligger, så kanske man kan stanna någon gång.

Kommentarer inaktiverade.