Semesterplaner

Innan det förmodligen blir ett nytt uppehåll tänkte jag berätta vad som händer.

Just nu arbetar vi med ett nytt nummer av LCHF-magasinet som ska komma ut i slutet av mars. Förutom det är det en hel del att göra på jobbet och jag är inte helt fokuserad på att hinna bloggen också..

Ni som undrar över hur det kan komma så många inlägg när jag kommer tillbaka efter uppehåll ska få veta det. Jag sparar rubriker jag vill skriva om när jag kommer på dem och sen tar det inte så många minuter att skriva själva inlägget när jag väl börjar och då kan jag ha några på lager. Många bloggar låter sådana inlägg ramla ut automatiskt på olika datum framåt i tiden, då blir bloggstatistiken jämnare, men såna finesser bryr jag mig inte om. Jag är spontan, min blogg är spontan och då får det bli som det blir.

Just nu har jag ett par rubriker på lager, så vem vet, jag kanske tar mig tiden att skriva dem, man gör det inte vet ni i alla fall varför.

Det jag jobbar med just nu är att finna triggers som skapar eller håller igång stress. Botemedlet för mig verkar vara att identifiera och avslöja dem direkt istället för att förvara dem tex i magen. När man börjar tänka i banorna att stressen har sina egna triggers så är det rätt enkelt att hitta dem och när de är avslöjade är de inte riktigt lika tröttande. Om en arbetsuppgift är komplicerad kan det löna sig att göra något annat ett tag för att få distans. Om det är något annat som gnager kan man behöva prata med någon. Olika sorters triggers hanteras olika men har det gemensamt att man ofta blir stressad helt i onödan.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Semesterplaner

 1. Din blogg är härlig, så fortsätt bara som du gör!

  Härligt också att ett nytt LCHF-magasin är på gång. Det är sååå skönt med en seriös LCHF-tidning som inte säljer sig för att vara ”glassig” och layoutad bortom förståndets gräns.

  Och apropå stress: Komplicerade arbetsuppgifter har jag funnit att hjärnan gärna löser själv om man pysslar med något annat. Många är de mål och ärenden där lösningen kommit till mig i duschen på morgonen. Numera förvärvsarbetar jag inte men kan konstatera att det är likadant med annat. Den senaste veckan har jag hållit på att bli gråhårig över en märklig kombo av Internet explorer, Bankid och en Flashplayer, som laddades ner och installerades men datorn påstod inte fanns. Att vakna klockan fyra på morgonen och fundera över datorproblem är inte kul. I dag fick jag ordning på alltihop så nu får ni gärna kalla mig datorexpert (säger hon stolt). 🙂

 2. Jag kan rekommendera meditation. Det har ofta hjalpt mig genom stressade och svara perioder.

 3. Just detta att du är lite sparsmakad uppskattar jag mycket! Bättre än en ständig ström av ”jag måste skriva något, så jag bara pladdrar”. Sen ser jag fram emot nästa nummer av den kloka, fina tidningen – den jag verkligen läser varenda bokstav av!
  Ha det gott, kloka härliga du!

 4. Du ha så många fina ideer och slutsatser så jag väntar gärna och blir glad när dina
  inlägg kommer. du är så klok. mitt största problem är att hitta på vad jag ska laga.
  Kan själv leva på äggmjölk, smör och färsbiffar i veckor. ,Men så finns ju familjen som vill ha omväxling…

Kommentarer är stängda.