Fettfördelning

När jag under en längre tid låtit allt rulla på utan att egentligen bry mig så mycket kommer jag som så många andra ofta till punkten – nu måste jag skärpa mig. Jag lever i någon slags tro på att jag ”gör som jag alltid gjort” och att jag inte får de resultat jag vill ha måste bero på någon parameter jag ännu inte hittat. Haha så fel jag har. Förmodligen har jag sen länge alla parametrar, det gäller bara att optimera dem samtidigt och det är så svårt. Tänk om jag kunde lära mig att själv följa alla de goda råd jag lätt och snabbt kan ge alla andra som frågar.

I takt med att tiden går släpper jag på allt möjligt som jag egentligen vet är nödvändigt och så går välmåendet sakta utför medan vikten går lika sakta (eller dessvärre snabbt) uppför. Även om jag efter många års slit inte längre släpper helt, dvs faller in i frosserier som handlar om både det enda och det andra, så släpper jag mycket av det jag verkligen tror är avgörande och då blir det onda cirklar i stället för goda.
Spiral

Ni får ursäkta om jag blir tjatig, men det är jag själv som behöver tjatet. Det känns mer på riktigt för mig när jag skrivit om det. Allt man läser är ju sant…. eller 🙂

Jag visade häromdagen två grafer över skillnaden med och utan fettkaffe till frukost. Fortsättningen lyder att för mig är det lika viktigt att varje mål under dagen har rätt sammansättning. Om jag går ut och äter lunch och blir serverad bra ”LCHF-mat” så är den förmodligen till 100% för mager för att fungera i längden. En enstaka gång går bra, men fortsätter jag så i flera veckor får det konsekvenser. Det hjälper inte att äta ikapp fettet senare under dagen. Förebygga går bra, men inte efterkonstruera.

Om jag fått i mig en riktigt bra frukost (och då menar jag hög fettandel) så klarar jag bättre en magrare lunch. Äter jag ingen frukost alls måste lunchen vara fet. Jag måste alltid vara steget före med fettet om magen skall fortsätta fungera som jag vill.

Jag vet att det är många som tror jag menar ”MASSOR AV FETT SOM ÄR OMÖJLIGT ATT FÅ I SIG” och så är det inte. Det är 1-2 msk smör jag menar, mer behövs inte. Jag tycker också det är svårt att få i mig fettet, vore det enkelt skulle jag inte glömma bort det.

Tänk den dagen vi kan gå in i vilken kiosk som helst och köpa en sockerfri ”fettbar” istället för en tveksam ”proteinbar” av bantningstyp 🙂 , då är problemet förmodligen löst.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka