Stängt för renovering

Ibland undrar jag vad som är bäst.

Mitt mål med det mesta jag gör är att själv på sikt må bättre på olika plan. Viktminskning är bara en del, även om den känns väldigt viktig och nödvändig för att jag ska orka.

imageIbland har jag lust att hänga upp en skylt där det står stängt för renovering. Jag skulle vilja släppa alla yttre projekt och bara ägna mig åt att testa en massa olika saker för att se vilka parametrar som verkligen spelar roll för hälsan. Att verkligen metodiskt lägga till och dra ifrån olika parametrar för att se vad som gör skillnad.

Det jag mest tänker på är helt vardagliga saker. Det som tex handlar om sömn, toabesök och intag av tex vatten. Sover jag sämre/bättre om jag dricker/inte dricker på kvällen. Störs jag eller störs jag inte av toabesök på natten? Fungerar magen bättre med/utan det där vattnet?

Jag VET att jag mår bättre när magen fungerar som den ska. Ni som följt min blogg minns säkert inlägg om morgontidningens utgåvor. Det finns många inlägg men ett exempel finns här

Typiskt för mig tex är att börja, men inte slutföra, därför att för mycket annat påkallar uppmärksamhet. Jag tänker att jag tex ska testa den här kedjan vatten, sömn, toa lite mer systematiskt, men det blir inte av.

Tänk om det finns ett så enkelt svar? Jag dricker helst inte så mkt/sent att jag behöver upp på natten. I natt var jag ändå uppe och kände mig inte störd. Jag somnade om och mådde bra på morgonen. Har jag varit rädd i onödan?

 

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Stängt för renovering

  1. Hejsan! Nä, jag tror inte det är ett problem om man somnar om direkt. Man kan ju ladda ner sömnappar för att tracka sin sömn under natten, då ser man helt klart hur oroligt eller bra man sover. Jag testar nu med kokosfett innan läggdags vs honung, har ännu inget klart svar. Vill tacka dig för fettkaffet, som ledde mig vidare till Dave Aspreys sida, där jag funnit mycket som har hjälpt mig.

    • Sömn är och har varit ett stort problem för mig. Jag har alltid svårt att somna, svårt att varva ner. Normalt somnar jag inte om så lätt efter ett toabesök, det var ovanligt.

  2. Åh så väl jag känner igen mig! Man tänker och planerar för sina utvärderingar och sen når man inte dit av en eller annan anledning.
    För flera år sedan (ca 10 -12 år sen) när jag började med LCHF (som då var modifierad Atkins) drack jag mycket vatten varje dag. Oftast minst 3,5 liter per dag – inga problem. Nu tycker jag det är svårt med 2 liter. Jag kan inte tydligt se att jag mådde bättre när jag drack 3,5 än som nu mer normalt.
    Om du somnar om och sover gott får du kanske ändå din goda sömn?? Så det kanske inte är så farligt att dricka vatten sent?

    Margareta, Din blogg och dina funderingar är underbara att läsa! Man saknar dig när du inte ”syns” på ett tag. Men ditt eget välbefinnande måste vara viktigast! Så ta inte ut dig på bloggandet!
    Var rädd om dig! <3

  3. Det du beskriver att du ska testa och utvärdera men har svårt att fullborda experimentet för det kommer så mycket annat i vägen är verkligen inte unikt. Men visst är det irriterande för en själv. Jag som är 66 år har samma ”problem” fast jag nu blivit pensionär och borde ha mera tid. Men eftersom man har mer tid så finns det så otroligt mycket man vill göra så man vet inte var man ska börja. Vill helst testa alla sina idéer på en gång.
    Du är toppen! Din blogg har gett oss så många värdefulla tips som vi är så tacksamma för.
    /Birgitta

    • Tack för det. Ja det finns mycket att testa och utvärdera och jag tror ofta att sanningarna är mycket närmare än vi tror. Det gäller bara att skala av allt oväsentligt.

Kommentarer är stängda.