Hotellfrukost

Frukost är dagens viktigaste mål.

Den devisen har jag växt upp med. Jag har tvingat mig till frukost även perioder jag inte velat äta. Lättfil och basmusli fanns som enda val på menyn under många Viktväktarår. Ägg och bacon är motsvarigheten på många LCHF-ares frukostmeny. Inte min. Jag gillar inte bacon. Långa perioder har jag bara druckit fettkaffe, andra perioder ätit väldigt lös äggröra med mycket smör och nu senaste tiden ingen frukost alls, bara svart kaffe på hemmalda ekologiska bönor. Så gott att jag inte velat förstöra med något i. Jag är ingen frukostmänniska. Jag har helt enkelt inte hunnit bli hungrig så tidigt.

Hotellfrukostar har jag däremot sällan kunnat avstå. Gratis är gott. Förr i tiden åt jag mycket av allt. Senare i livet åt jag mycket av det som kan kallas LCHF. Nu äter jag lite av det som kan kallas LCHF och som vi normalt inte har hemma. Den grekiska yoghurten går inte att avstå. Inte heller den lokala osten. Det känns som lite omväxling. Problemet kommer att bli hur magen sköter sig framöver. Undrar om min morgontidning finns i grekisk upplaga? Dagens upplaga är i alla fall inställd. Kan bero på gårdagens stillasittande flygresa även om jag försökte förebygga med en rejäl dos olivolja.

image

Det kokta ägget åt jag aldrig, det var så hårt att det var grönt, omeletten var med skinka i och ”äkta” jag frågade särskilt. Yoghurten var bara för att den är så god, samma med osten. Lokalt producerad på får- och getmjölk. Lite cole slaw och grillad tomat för smaken och så smör. För mig som inte är frukostäta.re en stor portion, men det gick ner och var gott. Semesterkänslan infann sig bara av att sitta ute och äta.

Hemma äter jag inte längre komjölksprodukter mer än smör, förmodligen blir det inte så mycket den här veckan heller om vi hittar något annat jag kan förgylla min frukost med. Utbudet är stort, mycket stort och just nu känner jag mig så less på alla måsten och inten. Jag vill också. Det kokar trots inom mig när jag på frukostbuffen ser allt jag måste avstå ifrån. Det har snurrat tankar i huvudet som handlar om att strunta i allt för en gångs skull. Lite chockerande eftersom jag ganska enkelt kunnat hålla mig strikt i många år. Hjärnsläpp helt enkelt.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Hotellfrukost

  1. Hej Margareta!
    Hu, det låter jobbigt. Jag brukar ha det jobbigt med luncherna och middagarna på hotell med ”all-inclusive” men just frukosten är inga problem… Jag har alltid med egen kokosolja att ha i kaffet och sen är frukosten klar 🙂

  2. Ha ha, jag funderade lange och val pa det dar med att du, som ar sa strikt, nufortiden ater ”hemmalda ekologiska bonor” till frukost. Hade precis forfattat en lang fraga om vad jag kan tankas ha missat med just bonors roll inom lchf (om de kan tankas vara mer lchf om de males eller ar ekologiskt odlade etc etc), nar jag kom pa att du ju saklart menar kaffebonor! 🙂
    Hoppas Kreta ar trevligt forresten!

  3. Själv kan jag inte längre äta når som smakar ägg, vilket är lite jobbigt när man äter LCHF.

  4. Förstår dig, jag hade också deppigt, längtande tittat på allt jag måste avstå trots att jag vet vad jag mår bäst av! Så lätt i vissa situationer att bara tillåta sig trots att man vet att man inte borde!

  5. Jag har aldrig tyckt om bacon. Äckligt. Det blir snart fem år när jag övergick till lchf. Sen dess har jag ätit bacon med äggröra. Jag älskar det.

Kommentarer är stängda.