Induktion

Ordet snabbmat har fått en helt annan betydelse sen vi installerade induktionshäll i nya köket. Det var inget självklart val från början men blev så när vi väl bestämde oss. IKEA hade 20 % på alla vitvaror och då blev lite pengar över till annat som behövdes. Förvånansvärt få kokkärl behövde bytas eftersom jag gillat rostfritt och gjutjärn sen tidigare.

Visst hade jag hört om snabb uppvärmning innan men det är något helt annat att höra än att stå och laga själv vid sin egen spis. Vi har en boostfunktion som gör att uppvärmningen går ännu fortare och sen regleras värmen hur snabbt som helst med touchkontroller.

Igår när jag gjorde soppan från fryst grönkål insåg jag att det här är en smärre revolution för matlagningen i vårt hem, det är för bra för att vara sant på något vis.

Min fråga till mina läsare nu är:

Finns det något negativt med induktionshäll som vi i vår iver har missat, eller får livet i köket vara så här bra och man skall bara njuta? Jag blir lite misstänksam nämligen.

Planlimmad Induktionshäll från IKEA

Planlimmad Induktionshäll från IKEA

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

9 svar på ”Induktion

 1. Jag har haft min drygt 5 år och det enda jag saknar är vred på framsidan. Dels kan hällen slå av om du råkar spilla eller bara flyttar pannan och hamnar på knapparna. Sen tror jag att man får ”gasspiskänsla” med steglösa vred……
  Annars sparar jag flera timmar i veckan på mycket enkel rengöring jämfört med min gamla glashäll.

  • Hallå Anderz, jag kan hålla med om det där med vredet för den har redan stängt av sig utan att jag riktigt förstått varför. Den är annars väldigt lättskött, särskilt för att vi lät planmontera vår.

 2. Ja, snabb är den, nästan lite för snabb för mig, men har börjat hänga med i svängarna nu efter några år, men i början hade jag lätt för att höja o sänka fel zon om jag hade mer än en igång. En sak jag inte gillar är att man inte märker en överkokning direkt, en gammal plattspis började ju spotta o fräsa så man hann fram i tid. Jag skurar rent min häll med keramikrent minst en gång i veckan så spisen ser fortfarande ut som ny.

 3. Njut på du. Jag har inte hittat ngt negativt på drygt ett år som jag haft min. Touchkontrollerna sitter litet för nära varandra för mina fingrar. Men det är jag det. Vi bestämde oss dessutom för en tvålågig gashäll. Om jag vetat hur bra induktionen är hade jag inte behövt den. Men nu är den där och man kan ju alltid bjuda grannskapet på soppa när det är elavbrott.
  Din planlimmade häll ser väldigt tuff ut. Det erbjöds inte oss för 1,5 år sedan.

  • Planlimning var inget som erbjöds oss, det var vår snickare som sa att det var ett ”måste” att göra så för att det blev så mycket bättre. Han sa att vi skulle säga till stenfirman som levererade bänkskivan att den skulle planmonteras och det slutade med att vi fick lämna in hällen när de skulle skära ut hålet för att det skulle bli exakt rätt. Det blev dyrare, men vi tycker det var väl värt pengarna.

 4. Antagligen blir man steril av de starka magnetfälten, men har man redan förökat sig så är ju inte det ett problem 😉

Kommentarer är stängda.