Vägen till 65 på Facebook

Alla vänner och närstående är inte överförtjusta i mitt LCHF-engagemang, de tycker ofta jag är tjatig.

Många LCHF-intresserade som jag aldrig träffat knackar på och vill bli vän på Facebook. Jag har inget emot många ”vänner” men jag vill gärna ha någon slags relation först.

Av respekt för de här båda grupperna har jag därför skapat en Facebooksida som heter precis som bloggen dvs Vägen till 65. Där kan alla Facebookanvändare som vill ha hjälp att hitta mina ibland väldigt sporadiska blogginlägg klicka Gilla Så kommer de med i strömmen av händelser.

Jag hade när bloggen var ny den länkfunktionen till min privata Facebooksida och jag förstod rätt snart att det inte var så poppis hos alla så jag tog bort den för att inte retas i onödan.

Varför är det så förresten? Att det blir så känsligt när man talar om det man brinner för. Just nu bubblar jag över rätt ofta och det beror så klart på att jag gått ner 12 kilo utan varken kaloribegränsning eller motion. Är inte det häftigt nog att vilja berätta om? Tydligen inte.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Vägen till 65 på Facebook

  1. Rör inte mitt socker!!!!

    Det är min uppfattning om hur ’folk’ reagerar på lågkolhydratkost. Jag nämner heller inte längre LCHF på min facebook men länkar gärna till bra artiklar om hur skadligt socker är. Min omgivning är säkert skitless på mig men det struntar jag i. Det kommer fler och fler rapporter om hur skadligt socker är och då känner jag att jag har legat i framkant hela tiden och insett det tidigare än ’alla andra’. Jag har blivit utskälld efter noter av en nära vän som har en son som har diabetes typ 1. Hon tog mitt engagemang som ett konkret hot att jag anser att LCHF är lösningen på allt. Även hennes sons diabetes. Så är det ju såklart inte. Mycket ledsamt. Så det här med kost upprör.

    • Visst är det så! Eller ”rör inte min bulle/pepparkaka/frukt…” eller vad som helst som vi avstår.
      Då svarar jag att LCHF visst är lösningen på sonens diabetes typ 1. Vi har en artikel i senaste numret av LCHF-magasinet där Jasmine Herhold med typ1 diabetes berättar om hur hennes sjuka liv med diabetes blir friskare med LCHF. Vi får mest rapporter om LCHF och effekten på typ 2:or och därför är det extra roligt med den här artikeln. Jag har sålt fler lösnummer än vanligt av den tidningen just för att ”någon känner en med typ 1 och själv inte når fram med varför LCHF skulle vara så bra”.
      Det sorgligaste är att det blir ett hot – jag förstår vad du menar för jag har själv upplevt det – och varför fattar jag inte. Det är ju faktiskt ett löfte om förbättring vi antyder.

      • Ja, jag skulle ju själv låta min son/dotter äta kolhydratreducerat och prova mig fram vid typ 1:a. Hon var inte mottaglig och är det fortfarande inte. Hela familjen har fått lära sig (via läger) att LCHF är livsfarligt vid d1. De lärde också ut att Björn Ferry fått diabetes av sin kost. Man tar sig för pannan. Men det är ingen idé att försöka motbevisa dem. Tråkigt nog.

  2. Jag har också mer och mer slutat skriva om LCHF på privata min f.b-sida…har märkt att många som inte äter som oss nästan kan bli provocerade istället för inspirerade, Undrar hur det kan komma sig. Helst vill jag ju ut och propagera för att fler reumatiker ska hitta denna goda och nyttiga kost som kan få oss smärtfria. 🙂

  3. För dem som inte har det levande intresset för LCHF blir det förmodligen jobbigt att läsa om så mycke LCHF och dess fördelar.

  4. Det är bra att ha ett privat liv också, vi behöver det alla och speciellt,då man blivit mer el mindre en offentlig person så behöver man den privata ännu mer! Så du gjorde alldeles rätt! Kram!

Kommentarer är stängda.