Rivstart med Kick On

Varför heter det Kick Off när vi menar Kick On?
Den frågan ställdes i början av veckan när jag och alla kollegor tillbringade två härliga dagar på Krägga Herrgård.

Jag ringde kocken på Krägga i förra veckan för att höra hur matsedeln var planerad. Jag tycker det är lättare än att lämna in ”allergirapport”. Den listan skulle bli både lång och obegriplig för de flesta.

Så här efteråt blir summeringen: helt fantastiskt.
Första dagen serverades morgonkaffe och då fick jag en tallrik med Ost och kallskuret (missade fotograferingen).
Lunchen var kyckling på rotsaksbädd med bulgursallad. Jag bad bara om smör istället för salladen, sen var jag nöjd. Smör är viktigt!

Lunch för en LCHF:are på konferens

Lunch för en LCHF:are på konferens

Under eftermiddagskaffet var det en liten skål med hackade nötter och mandel istället för kaffebröd.

Förrätten till vår fyrarätters middag var Pilgrimsmussla – helt utan ändring för mig och väldigt god. Brödbiten var bortplockad, det var allt.

Pilgrimsmussla

Pilgrimsmussla

Varmrätten var lamm med chevreostkräm också med grönsaker. Jag åt smör istället för potatiskroketter.

Lamm med Chevre

Lamm med Chevre

Så här god var den första efterrätten. Fyra sorters ost, den ena godare än den andra och när det var slut kom jag ihåg kameran.

Ostbricka

Ostbricka

Som avslutning en dessert bestående av bär och grädde

Bär och grädde

Bär och grädde

Jag var så exalterad av att bli så väl omhändertagen att jag helt missade kameran under tisdagen. Ägg och bacon till frukost köttfärs med fetaostfyllning till lunch.

Ketonerna höll sig över 2 trots för mig ovanliga fyra glas vin, men plus 8 hg kostade kalaset och det säger jag inget om. Det hade varit betydligt värre om jag inte ringt innan.

Tack Krägga Herrgård från tre nöjda LCHF-are. Maten var helt fantastiskt god enligt alla jag hade omkring mig.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Rivstart med Kick On

  1. Maten var toppen! Speciellt smöret till middagen som jag åt med gaffeln direkt ur skålen.

  2. Väldigt gott och vackert. Jag gjorde en rumpstek i lördags, först i ugn och sedan på grillen. Till det gjorde jag kantarellsmör, blitzade kantareller, en vitlök, smör och salt. Himmelskt. Min gårdsbutik är fantastisk. Till förrätt blev det både kräftor och surströmming, och jag fuskade med lite kornbröd och egen potatis. Men vikten går stadigt neråt ändå.

  3. Serkanongott ut, jag kan föreställa mig osttallriken.En sak slog mig,hade jag blivit serverad så små portioner innan lchf hade jag klagat. hehe

  4. Va bra, Krägga Herrgård ska jag lägga på minnet om jag har vägarna förbi i dina krokar.

Kommentarer är stängda.