Helgsysselsättning

Den här helgen har sonen varit till Sala och tävlat i fyrspannskörning. Under tiden fick jag uppdraget att se till djuren som fick stanna hemma dvs räkna dem och fylla vatten. Vi har haft en solig och varm helg så det har gått mycket vatten.

1-2-3-4-5-6-7-8 alla på plats

1-2-3-4-5-6-7-8 alla på plats

Kvar hemma finns en gammelhäst och två ynglingar, alla hingstar och av rasen Shetland när sonen är iväg med fyrspannet som också består av hingstar. De är lugna och snälla så jag gör normalt inte mer än tittar till dem och fyller vatten ett par gånger per dygn.

Två treåringar vilar under ett äppelträd

Två treåringar vilar under ett äppelträd

Det ser lite risigt ut på bilderna eftersom djuren ”går hem” till vinterhagarna och dricker. Deras gröna sommarhagar alldeles utanför bild ser betydligt grönare och finare ut.

Jag har roat mig med att använda pulsmätaren under dessa besök och jag ser ju direkt att även den här typen av rörelse gör nytta. Det är förutom promenader i hagarna en del lyft. Ganska tungt när jag tömmer vattenbaljor för att sen fylla dem med friskt vatten. Jag böjer mig också ner till marken och plockar skräp och annat, då ökar pulsen.
image
Det syns tydligt när jag stannat av i väntan på att fylla stora badkaret med vatten.

Vardagsmotion är inte att förakta, jag brukar tänka att det är mina egna privata gympingpass. Det gäller bara att hitta något som roar så att det blir av. Stallarbete har alltid varit roligare än svettiga lokaler med tillhörande omklädningsrum.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka