Vardagslyx

Vardagslyx för mig är att komma hem och plocka fram färdiglagad mat ur kylskåpet, idag är en sån dag och jag kom faktiskt på att ta ett kort till bloggen.

Det är en Blomkåls- och köttfärsgratäng min man gjorde igår (utan recept) och som räcker till ungefär sex väl tilltagna LCHF-portioner (den är fet och mäktig).

Jag har ingen aning om hur hur han gjorde exakt men om ni vill kan jag fråga. Det är i alla fall brynt köttfärs (800 g har vi i alla påsar i frysen, så det vet jag i alla fall mängden på) och kokt blomkål varvat med ägg, Smetana och möjligen något mer (vispgrädde, smör, creeme cheese om jag får gissa i så fall). Helt perfekt kryddad och så VANSINNIGT gott. Jag borde inte äta mejerier, men så här i tillagad form och måttlig mängd brukar det fungera.

Jag häller skirat smör över och får min barndoms känsla av ”makaronipudding” trots att inte en bokstav av innehållet stämmer mer än möjligen äggen…

IMG_8559-002

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Vardagslyx

  1. JA, fråga gärna efter receptet! Det lätt kanongott!
    Tack också för croc pot tipset – nu är den införskaffad och nog den bästa prylen jag har i mitt kök 😉

  2. Pingback: Mats Blomkåls- och köttfärsgratäng | Vägen till 65

  3. Tycker ABSOLUT att du ska fråga om receptet! Lät mycket gott! Och goda recept får man aldrig för många av 😉

Kommentarer inaktiverade.