Bloggtorka

Ibland rusar livet fortare än vanligt. Då blir det tidsbrist som leder till bloggtorka.
Andra gånger händer det oväntade saker som måste få ta tid, då blir det också bloggtorka.

Den här gången rusar livet fort samtidigt som det händer oväntade saker och då blir det ökentorrt i bloggen. Jag håller fortfarande löftet till mig själv och familjen att bloggen inte skall bli ytterligare ett stressmoment i mitt redan fullspäckade liv.

Jag blir rörd när jag läser om er omsorg och skriver här ett livstecken.

Jag är fortfarande inte frisk, jag hostar och kraxar. Ibland tar jag mina ”sötade mediciner” och ibland låter jag bli. När jag gör det får jag ett enormt sötsug och det har gjort att en del oplanerat har slunkit ner, tex yoghurt som jag normalt inte äter och lite nötter och mandlar som av någon anledning finns tillgängligt i huset.

Det som rusar fort i livet av vardaglig karaktär är att mitt ordinarie jobb väntar inte på mig när jag är sjuk utan det är helt enkelt dubbelt så mycket när jag kommer tillbaka. Just nu är det många bollar i luften och inte många andetag där emellan.

Jag har sen alldeles för länge arbetat med en ny hemsida till LCHF-magasinet och just nu gör jag det parallellt med att ta hand om alla ny prenumeranter som anmält sig senaste tiden. Jag känner mig inte helt nöjd med resultatet och det är lite energikrävande eftersom jag inte kommer vidare i den takt jag önskar.
Vi är också igång med ett nytt nummer av tidningen och även om det är Bosse och Sten Sture som gör merparten av det redaktionella arbetet är jag också med och petar ibland.

LCHF-magasinets redaktion,  ett glatt gäng som har mycket roligt ihop.

 

Vi närmar oss Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe Arena och där är jag engagerad i min sons insatser med Ponnyexpressen, dvs de fyra svarta shetlands-hingstarna i täten av det 20-spann som skall vara pricken över i-et i den 20-årsjubileumsshow som just nu förbereds. Läs mer om rekordförsöket här.

20-spannet med K-G Svensson och Anton Lundström vid tömmarna

De oväntade saker som måste få ta tid är omstrukturering inom familjen, ett av våra barn flyttade tillfälligt hem 9 oktober och då vill jag finnas till hands för samtal och rätt mycket praktiskt arbete som måste göras innan livet går tillbaka till vardagsrutiner igen.

Jag har inte glömt varken er eller bloggen och jag hade nog skrivit lite mer om det hade gått bra för mig, men när livet blir så här ”brokigt”, precis som livet oftast är, då är det mycket som inte fungerar som det ska och jag reagerar med att rycka på axlarna och tänka att det blir bättre sen. Maten har fungerat väldigt bra ändå. Huset är fullt av ungdomar som kan laga LCHF och som vet precis hur det skall vara, men de tillhör också klanen ”men-godis-är-ok” vilket innebär att det finns betydligt mer frestelser som är inom ”gråzonen” för mig när jag öppnar kylskåpsdörren. Idag tex åt jag yoghurt för att det var lättillgängligt och det gör jag normalt inte.

Egentligen borde jag också räkna upp allt som funnits tillgängligt och som jag inte ens smakat, trots att det är sådant jag normalt trånar efter, men jag avstår och nöjer mig med att säga att om jag kunnat lära mig stå emot, inte 9 gånger av 10 utan 99 gånger av 100 – så kan vem som helst lära sig låta bli mat/ätbart som uppenbarligen gör mer skada än nytta i kroppen oavsett det är gott och frestande eller inte.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Bloggtorka

  1. Vad härligt att det verkar bli en ny årgång av LCHF-magasinet! Glöm bara inte att skicka med ett gåvoinbetalningskort för oss som kan och vill lämna ett extra stöd! Även om man inte kan basera en utgivning på gåvor kan ju gåvorna fungera som en buffert inför nästa år.

    Apropå detta med att välja rätt mat har jag börjat läsa ”Hjärnkoll på vikten”. Är knappt halvvägs men har redan insett att den är en guldgruva. Vi kan faktiskt programmera om sockermonstret (hjärnan). Senast i dag när hjärnan förletts att tänka i fel banor tänkte jag att ”nä du, den gubben går inte, nu är du ute och tomtar dig”. Lite knas att hjärnan kan fås att tänka emot sig själv men i alla fall. Det fungerade. Som jag förstått hör jag till de extremt kolhydratkänsliga och då är det bra att ha ett redskap där man lätt kan mota Olle i grind när man läser om allt yoghurt, bär och kakätande. (Och för er som inte vet det så är det tillräckligt för en kolhydratberoende hjärna att att läsa om bakande för att börja tänka i tosiga banor.)

    • Hej Kattmoster och kul att du hittat hit 🙂
      Jag har läst den där boken och den är verkligen läsvärd. Jag har även läst en annan som gav mig väldigt mycket. Den boken finns inte att få tag i längre om man inte hittar den i andra hand. Den är i så fall väldigt bra enligt min mening och heter ”Matmissbruk”, den läste jag redan 2001 och det var rena revolutionen. Tack vare den hittade jag först Bitten Jonsson, sen Fredrik Paulun och så småningom Sten Sture Skaldeman och det som idag kallas LCHF (och en massa andra kloka människor däremellan). Utan den kunskapen om vad som händer i hjärnan hade jag inte varit där jag är idag. Man måste kliva utanför och betrakta sig själv från sidan för att förstå hur lurad man blir.

  2. Hej
    Kanske vi ses i globen =)
    Jag jobbar som funktionär hela helgen tors-söndag, är en av de där jobbiga personer som ska kolla accrediteringsband hela tiden =P

  3. Glad att se att du, åtminstone tillfälligt, är tillbaka! Jag tror inte någon av oss trogna läsare skulle vilja att du kände dig stressad av oss 🙂

  4. Skönt att höra av dig, hoppas din hosta ger med sig snart. Klart familj och jobb måste prioriteras. Dina trogna finns kvar här. 🙂

Kommentarer är stängda.