Tommy testar kaffe

Tommy Runesson i Karibien 2012

TommyKungen av viktminskningRunesson är en både rolig och inspirerande bekantskap. Han har förutom en helt otroligt genomförd viktminskning (där han halverat sin vikt) även genomfört en massa experiment som jag hela tiden följer och lär mig av.

Jag träffade Tommy första gången under LCHF-magasinets campinghelg i Säffle 2011 och sen dess har vi träffats flera gånger. I början av campinghelgen 2011 satt vi och pratade vid ett matbord och vem vet, jag kanske fick inspirera honom till lite nya vägar i livet 🙂

I vilket fall har han sen dess framträtt som talare vid ett flertal evenemang, han har startat en väldigt inspirerande blogg som heter ”Tommy tappar” och i våras var han med på The Low Carb Cruise i USA och hörde samma föreläsare som jag gjorde.

Tommy och jag tillhör den del av det mänskliga släktet som föddes med rutiga hjärnor och därför kan vi grotta ner oss i tabeller och diagram över våra egna och varandras prestationer. Det som kännetecknar Tommy är att han är så oerhört metodisk och jag önskar jag hade åtminstone en del av det tålamodet han är begåvad med.

Att Tommy under campinghelgen i Säffle blev intresserad av att skaffa en ketonmätare, när det blev allmänt känt att jag mätte ketoner i blod, var därför ingen tillfällighet och sen dess bedriver han högst vetenskapliga studier där han utesluter så många felparametrar som det bara går. Jag säger bara TACK till dig Tommy, du har räddat mitt morgonkaffe. När du började mäta ketonerna varje halvtimme efter ditt kaffeintag blev jag orolig eftersom morgonkaffet betyder så mycket för mig.

Läs gärna Tommys blogg och missa inte avsnittet om kaffemätningarna.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Tommy testar kaffe

  1. Tack, Margareta och Tommy för era mätningar. Det är så mycket spekulationer om vad som gör att vi inte minskar i vikt trots LCHF. Det är så svårt att bena ut orsak och verkan och vad som är vad.
    T ex hjälpte inte nollning av kolhydrater mej, inte att utesluta ost eller grädde, inte att bara äta när jag var hungrig, mm mm mm. Men era mätningar av ketoner hjälpte mig! Att lagom med protein och lagom med fett var lösningen. Och att vägen dit för mig gick via LCHF-kaffe – det fann jag tack vare dig Margareta och dina ketonmätningar gjorde det begripligt och funkar för mig.
    Har på sistone undrat om hur kaffe påverkar mig, och så kommer Tommy och har testat hur det funkar för honom! Som på beställning. Tack!

    Jag började med Annika D:s råd om hur man skall äta. Det gav mig mindre värk, minskade mitt sötsug och botade mitt brödberoende. MEN-jag gick inte ner i vikt. Först nu, fem år senare har jag hittat viktminskningen, tack vare er som ketonmäter och funderar och testar. Tack för att ni undersöker LCHF och hur det påverkar era kroppar. Det är till nytta för mig!

  2. Ja, det var skönt att få veta att kaffet inte gör någon skillnad! I alla fall vet vi att det inte gör någon skillnad på Tommys kropp! Det är bara att hoppas att det är samma för oss.

    • Det är ju det som är det luriga med det här, men vi får väl tänka att sannolikheten är mindre att det blir stora avsteg för oss när han är opåverkad. Kaffet kommer hädanefter inte vara det första jag misstänker 🙂

Kommentarer inaktiverade.