Utsikt från en solstol

En vecka går fort, bara två nätter kvar. Idag hände det otroliga, solstolsockupanterna (tyskar) har åkt hem så jag kunde i lugn och ro gå ut och lägga våra handdukar på bästa platserna så sent som klockan 8, precis innan frukost. Jag har inte orkat ta upp kampen tidigare, eftersom jag tycker det är löjligt att gå ut 7 på morgonen för en sån sak. Vi har haft det så mycket bättre nere på stranden och där är det gott om plats eftersom turistsäsongen går mot sitt slut.

Sen ett par dagar har det kommit mer vind från havet, så idag tänkte vi testa hur det är att sitta uppe vid poolen. Gillar vi det inte är det fritt fram att ta våra platser. Vi tänker inte göra som tyskarna, de fällde upp parasollen och hade markeringen kvar till kvällen, trots att de största delen av tiden gjorde annat.

Ketonerna kryper uppåt (0,6), men det är verkligen som Dufva skrev i en kommentar. Det är segare uppåt än neråt . Blodsockret är nere på det mer normala 6,2 och jag känner mig nöjd. Planen är att som Åse kommenterade att nå betydligt lägre BS-nivåer än så för att få igång viktminskningen. Höga ketoner i kombination med lågt BS verkar vara nyckeln för viktminskning. Det gäller bara att ta sig dit också.

Min strategi att minska vinet, minska portionerna och öka fettet igen verkar fungera för de dagar som är kvar. Morgontidningen är tillbaka och kurvorna går åt rätt håll.

Jag har egentligen bara ett problem just nu och det är mitt knä, det fungerar inte alls som det ska och jag är rätt besvärad av det. Vi har fortsatt att gå varje dag, ca en timme eller mer, men igår gick det inte. Jag hade nog av att ta mig runt här på hotellområdet. I dag planerar vi en dag vid poolen och ikväll tänkte vi ta bussen till Platanias och se om jag orkar gå hem därifrån.

20120930-110019.jpg

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Utsikt från en solstol

 1. Tack för att du, trots semester, delat med dig här på bloggen om hur ni har det!
  Kreta låter onekligen super att ha semester på vid den här tiden! Och så skönt att slippa hela turistinvasionen och få lite utrymme!
  Tråkigt med ditt ben bara 🙁 Har du ansträngt det för mycket tro, trots att du har ett stöd? Kan väl vara skönt att bara ”vara” och ligga och läsa någon bok eller så. Att inte göra något överhuvudtaget. Ladda batterierna lite till innan arbetet hemma drar igång.
  Att dricka vin någon gång går bra, men att dricka varje dag verkar kroppen inte vilja hantera på önskvärt sätt! Men å andra sidan, lär det ju inte bli så när ni kommer hem!
  Ha det så bra de här sista skälvande dagarna!

 2. Hej Margareta
  Jag läste din artikel i senaset LCHF-magasinet om ketoner. Ögonen slickade pappret, dom nästan trillade ur sina hålor. Så intressant! Mycket intressant också att Abbott Sverige inte längre säljer sina blodsockermätare, man blir konspirationsteoretiker för mindre! Vem bestämmer att man inte får mäta sitt blod kan man fråga? Är det så mycket pengar/prestige inblandat att detta är görligt? VIll myndigheterna att vi ska må dåligt, undrar jag. För mig som inte heller har lust att väga och skriva ner allt jag stoppar i munnen och har svårt att säga nej när jag bjuds på ”kaffe med doppa” skulle detta vara ett underbart hjälpmedel. Synd.
  Men tack ännu en gång för en intressant artikel och en spännande tidning.
  Hälsningar Monika

Kommentarer inaktiverade.