Ketonerna sjunker

I morse hade jag mitt lägsta ketonvärde på mycket lång tid.

Det känns väldigt bra att ha den kontrollen under en semestervecka full av frestelser. Jag missade tyvärr en mätning, men eftersom dagarna före och efter var ok så utgår jag från att den dagen var det också. Värdet 0,8 i morse beror troligen på för mycket vin, lite för mycket solmogna tomater och möjligen någon söt dressing och lite annat vi inte haft hel kontroll över. Gårdagens värde var kvar inom den optimala zonen.

I natt var jag dålig i magen och kunde inte sova. Uteblivna morgontidningar i kombination med mitt magmunsbrock är ingen bra kombination så det blev en natt med halsbränna och magknip. Hemma är sådant lättare att korrigera än i en hotellsäng (jag har numer motorsäng hemma).

Det kändes som att jag inte ville äta förrän problemet är löst! Men jag åt lite omelett till frukost och drack mitt LCHF-kaffe, men ingen tidning. Istället för ytterligare en stilla dag på stranden åkte vi därför in med lokalbussen till Chania och promenerade i 32 graders värme. Inte helt opimalt med mitt knä, men med mitt stabiliseringsskydd fungerade det hyfsat. Enligt GPS:en blev det drygt 5 km i alla fall.

Vi hittade tillbaka till en liten bakgaterestaurang vi besökte första gången 1992. Samma personal och lika god genuin mat. Jag älskar verkligen grekisk mat när den är som bäst.

Eftermiddagskaffet avnjöts på inte lika lokalt genuina Starbucks, men det var inte fel heller.

20120927-192930.jpg

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Ketonerna sjunker

 1. Hej Margareta! Här kommer en fråga som jag vore jäte tacksam om jag kunde få svar på.
  Kan man hoppa över smöret och bara ta kokosfett och få samma efekt eller är det något specilt med själva blandingen smör/kokofett. Vill också tacka för din jätte trevliga och lärorika artickel i LCHF-magasinet.

  • Helt säker kan jag inte vara, men jag tror spontant att kokosfettet är viktigare än smöret så testa är mitt förslag.
   Tack för uppmuntran, jag har alltid lite prestationsångest när jag skriver för tidningen.

 2. Inte så att det kanske blivit mer ost i from av t ex feta? Kalciumet kan ju vara rejält stoppande.
  Ganska troligt det blir mindre fett totalt också när man inte lagar maten själv? Vilket ju i så fall påverkar både stop och ketoner?

  • Så kan det nog vara, men det har inte blivit så mkt feta ännu. Jag håller mig borta från ost och mejerier så långt det går.
   Det är zatziki jag offrat mig på, med olivolja till. Fetthalten är helt klart lägre än hemma, men jag tar mitt LCHF-kaffe var morgon och funderar på att dubbla kokosfettmängden imorgon.

   • Av någon anledning tycker jag heller inte hög fetthalt från olivolja brukar vara alls lika ”lösande” som från t ex smör och framförallt kokosfett (vilket jag som har problem åt andra hållet då knappt kan äta alls).

    Hoppas det löser sig!

    Väldigt avundsjuk på dig som får sol och värme efter den embarmliga sommaren och nu kalla och regniga starten på hösten. Och då är jag ändå en av de som inte gillar sol och värme så mycket….. men någon måtta får det vara!

 3. Skönt att slippa få obehagliga överraskningar med värdena när du kommer hem! Bättre att mota Olle i grind, i tid.
  Hoppas att du får en leverans av tidningen senast i morgon. Kan ju annars bli en kvällstidning i dag!

Kommentarer inaktiverade.