Livet är fullt av vardagar

20120913-184817.jpg

Även om livet är fullt av vardagar är alla dagar olika. I morse när jag körde ut mot vägen från vårt hus kändes det som att det skulle bli en vacker dag och så blev det, en väldigt vacker tidig höstdag med sol och värme som fortfarande dröjer sig kvar inpå kvällen.

Jag är en modern IT-medveten person med en SmartPhone som meddelar mig vad som händer i världen oavsett om det är en vacker dag eller inte.

Just idag fick jag veta att en nyvunnen bekant dött alldeles för tidig död. Bekantskapen är så ny att jag inte ens kände till sjukdomen som pågått en längre tid.

Några timmar senare nåddes jag av budet att en kär väninnas man också fått sluta sitt liv på jorden alldeles för tidigt. Även han i långt gången sjukdom.

Det finns en tidtabell vi inte kan påverka och det är vår tid här på jorden. Den sista resan kan komma när vi minst anar det. Vi kan bara efter bästa förmåga försöka leva så bra vi förmår i enlighet med den kunskap vi erövrar.

När budet kommer, stannar livet för en stund. Tankarna går till alla de som står nära och som från och med nu måste ta ut en ny kompassriktning i livet.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Livet är fullt av vardagar

  1. Tack Margareta, för deltagandet i sorgen och för ljuset för min man. Hans utmätta tid blev alldeles för kort och skeendet helt omöjligt att förstå. Och livet inte längre som förut.

  2. Just så, i dödens närhet stannar tiden. Alla gamla prioriteringar kan bli omprövade och vi får en chans att igen komma ihåg vad som är viktigt för var och en av oss.

  3. Usch så tråkigt för dig/ er att få dessa nyheter! Då blir det jobbiga känslor men hoppas att ni kan se de ljusa stunder som ni upplevt med dessa personer.
    Kram.

Kommentarer är stängda.