Annat märke på ketonmätare

När jag i maj helt gratis beställde min blodsocker/ketonmätare från Abbot Diabetes Care funderade jag över hur länge de skulle låta mätarna vara gratis till oss icke-diabetiker om det blev en trend att flera ville mäta.

Jag tänkte aldrig tanken att det skulle bli en sådan enorm storm kring det som det blev och jag kunde heller aldrig drömma om att de skulle stoppa leveranserna av mätarna helt. Jag trodde snarare att de skulle ta chansen att börja ta betalt för dem.

Sen en tid tillbaka är det stopp – nu kan man bara beställa mätare (fortfarande gratis) om man har läkarintyg på att man har diabetes. Själva mätaren som heter Freestyle Precision är bortplockad från hemsidan. Man måste kontakta företaget för att beställa den.

Jag har hittat ett annat märke som har samma funktion, men företaget verkar inte finnas etablerat i Sverige.

Nova Max Plus blodscoker/ketonmätare

http://www.novacares.com/nova_max_plus/

Någon som fortfarande försöker få tag i en mätare kanske kan googla runt och se om den går att få tag i någonstans. Jag har hittat den på eBay, men inte testat om den går att beställa till Sverige.

http://www.ebay.com/itm/Nova-Max-Plus-Blood-Glucose-Monitoring-System-/150777445501

Edit: Nu har en bloggläsare hittat en webshop på svenska där mätaren finns att köpa. Mer detaljer finns i inlägget Nyheter om att beställa ketonmätare 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Annat märke på ketonmätare

 1. Pingback: Nyheter om att beställa ketonmätare | Vägen till 65

 2. Margareta, jag och min man har ätit LCHF sedan 2009. På den tiden fanns i princip bara två kokböcker. En av Annika Dahlqvist och en av L-E Litsfeldt. På senare tid har det fullkomligt exploderat av kokböcker med mycket ”nymodigheter” som nötmjöl, bakepro, fröbröd, sukrin/stevia, pofiber, fibrex mm. Nu har jag mätt ketoner ett tag och noterat att intag av nöt/fröbröd, plättar/pizza/pajbottnar av mandelmjöl mm inte är gynnsamt för vikten. De sänker eller tom gör att man går ur ketos. För att inte tala om bakverk med sukrin/stevia. Rakt ur ketos! Vi har märkt att för att få vara viktstabila så för vi hålla oss ifrån ”nymodigheterna” och gå tillbaka till ursprungs-LCHF. Detta gäller min och min mans kroppar, men det gäller ju givetvis många andras också. Man får baka oopsies som frukostbröd, ägg/ost/grädde som bottnar till paj/pizza mao.

 3. Tyvärr tror jag det är så att de är rädd för att göra sig överflödiga på sikt. Läkemedelsindustrin vill ju tjäna pengar på allt – förutom det som faktiskt gör folk friska. FÖr då behövs de ju inte. LCHF är läkemedelsindustrins största hot just nu. Bittert, för dem!

 4. Abbot tjänar stora pengar på sina ketonstickor. De borde kasta mätare efter oss, nu när den nya LCHF-marknaden öppnar sig. Varför tackar man nej till de pengarna? Gissningsvis är skälet att man inte vill ha upplysta patienter. Sådana är på sikt farliga för hela vårdindustrin.

 5. Jag hade problem att få tag på mätaren här från Finland, Abbot i Sverige skickade inte sina gratismätare till mig, men sen hittade jag Abbots finska kontor och de sålde mätaren till mig.
  Ni kan ju försöka, om de mot betalning skickar mätaren till Sverige?
  Adressen är http://www.abbottdiabetescare.fi/precisionxceedtuotteet/

  Det är inte billigt, mätaren kostar 97,17 euro men mätstickorna får man ju via billigare via ett tyskt apotek:
  http://allarznei.de/cgi-bin/geossql.pl?Sid=allarznei-0-0&Stype=Pzn&Gtyp=search&Kc=16&Scont=6905386

  Man kunde ju tro att de gärna säljer sin mätare, oberoende av var köparen finns!

Kommentarer inaktiverade.