Ketonstickor för halva priset

Eftersom mätstickorna till Abbott Freestyle Precision är så dyra har någon kreativ person sökt upp dem på apotek i Tyskland som också levererar till Sverige. Det går till så att man beställer och betalar med kort i förskott och sen levereras de till Sverige. Det är flera som redan beställt och fått hem, så det fungerar.

ref=”http://www.sunsoft.se/wp-content/uploads/2012/08/freestyle.jpg”> Abbott Freestyle Precision mäter både glukos och ketoner[/ca

Länken till ett av inköpsställena (där jag själv beställt) är:
Allarznei.de
Artikelnumret är: 6905386
Priset är 12,73 € för 10 stycken stickor

Stickorna i blå förpackning är för blodsocker och finns på Apoteken i Sverige och är betydligt billigare än stickorna för ketoner.

Jag beställde två mätare gratis i maj från Abbott men de har tagit bort den gratistjänsten (jag bara väntar på att de skall höra av sig till mig och fråga vad jag håller på med). Mätaren är inte dyr, finns tex att beställa från amazon.com för 21 USD (ca 140 kr).

Edit: länken till Tyskland är gammal och fungerar inte längre

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

33 svar på ”Ketonstickor för halva priset

 1. http://www.actavia.de/index.php

  Tack vare ditt tips kollade jag runt lite själv och hittade denna länk. De vill ha strax under 12 Euro per paket så jag beställde 10 på en gång. Har inte fått svar ännu så jag vet inte om de skickar men jag tänker att det gör de säkert annars får de väl lära sig göra det. Ibland tänker jag att vi som mäter blodketoner skulle gå samman – vi kanske är tusen stycken och kontakta dem som gör mätare och stickor och se om vi kan få nån slags LCHF-rabatt genom gruppförsäljning. Jag har ex företag och det har säkert flera med mig så då kan man ju köpa på pall och sälja vidare till självkostnadspris 🙂 … tycker i alla fall det är en intressant tanke …

 2. Hej

  Var köper man lancetter? På den tyska sajten säljer de till andra märken men inte just Abbots Freestyle.

 3. En liten fråga; hur använder man dem ? Eftersom man måste ha blod så antar jag att det är något mer sofistikerat än att ta morakniven var gång det ska mätas ? Är det en nål på stickorna eller ?
  Svar till Nicke Nyfiken 🙂

 4. Hejsan

  Jag har börjat följa din blogg och tackar för alla tipsen med var man kan köpa stickorna något billigare. Jag fick min mätare redan i somras och har mätt ett tag nu och inser att jag måste minska på antalet proteiner för att kunna komma in i en optimal ketos.

 5. Tur jag redan fått min.:)
  Jag har oxå beställt från den tyska sidan och fått hem dem. nöjd.

  undrar bara när du mäter? dricker du ditt kaffe innan eller efter? är du uppe en stund innan du mäter?

  (mycket fin och bra blogg)

  • Nå har jeg bestilt måler og sticks fra New Zeeland. Var ikke noe problem å få bestillingen igjennom. Blir spennende! Med frakt ble det 239 norske kroner.

   • Tack för tipset! Nu har jag också beställt en mätare och stickor från Nya Zeeland 🙂 Strax under 300 kr, det är det värt!

    • Tänk på att det blir moms och tull också, när man handlar utanför EU(med lite tur så slipper paketet igenom tullen)

     • Jeg vet ikke hvordan det er i Sverige, men inn til Norge er det tollfritt for varer med verdi under 200 kr. Frakten regnes utenom. Derfor bestiller jeg mange pakker hos IHerb bl.a og passer på at prisen er under 200 kr. på hver.

 6. Jag var inne på den Tyska sidan men dom ville ha 15 Euro i frakt också. Klickade jag fel någonstans?

 7. Jag köpte ketonstickar på Apoteket och de heter där KETOSTIX. Burken innehåller 50 st och om jag inte minns fel gav jag 145 kr för den burken. Tillverkare är Bayer.

 8. Phu, vilken tur jag haft som hann beställa gratis mätare.

  Läser din blogg varje dag, du skriver så bra och lättläst. Och kommer med bra ideer – tex gratismätare hihi och lchf-kaffet
  Tack.

  • Ja det där med gratismätare var ju kortvarigt…
   Någon kanske skall ringa och fråga om det går bra att beställa och betala. Vi behöver ju faktiskt inte ha dem gratis 🙂

   • Mnja… kortvarigt kan man nog inte säga. Mätarna har så länge jag kan minnas varit gratis. Och kontaktar man dom som diabetiker eller prediabetiker med order att kolla sig ibland lär man få även nu. Men visst lär det väl vara så att ketonmätningstrenden har gjort att de plötsligt ser en affär i det här. Även Menarini som delade ut sin ketonmätare fritt för en vecka sedan tar idag rejält betalt 481 spänn !
    http://shop.menarinidiagnostics.se/

    • Jag vet också att det varit så, det är många år sen jag beställde min första. Det jag menade var att det gick fort efter att jag började skriva om det. Personligen tycker jag att de skall vara glada över alla stickor de får sälja. jimmy Moore hoppas det skall göra stickorna lika ”billiga” som glukosmätstickorna.

 9. Hej!
  Jag har blivit så nyfiken på att testa ketonmätare och letar som en tok efter nånstans att beställa en ifrån. Gjorde ett försök på amazon, men fick till svar att de inte kunde leverera till min adress… Typiskt! Hoppas på napp nån annanstans – tips någon?

   • Jeg fikk hos beskjed hos Amazon at de ikke leverte til min adresse. Har aldri skjedd før, jeg har kjøpt bøker og andre ting derfra i mange år.

 10. Härligt!
  Tack för svaret hos Kostdoktorn om stickorna. Läser din underbara blogg varje dag. Du är en sån klok kvinna. Jag dricker numera också bulletkaffe på morgonen. Är ju sååå gott. Kunde man ju aldrig tro. Har tappat 2 kilo.
  Är ju till skillnad från dig en väldigt lång kvinna, 180 cm över jorden. Vill också tacka för en super tabell för att kolla proteiner. Verkligen lättbegriplig.
  Hann beställa mätare för några veckor sedan gratis. Den har dock legat och skrotat men nu ska jag beställa stickor och mäta ketoner. Kul.
  Ha det gott/Susanne

 11. Haha, du kommer att få skulden för att alla mätarna tog slut. Helt sjukt detta.

Kommentarer är stängda.