Magnesium del 2

Nu blir det ytterligare ett länkat inlägg.
Martina Johansson nappade på min frågeställning om Magnesium och skrev ett bra blogginlägg som ni intresserade borde läsa.
Mineralbrist, IBS och läckande tarm

Jag har själv under många år haft IBS och förmodligen läckande tarm. Jag hade konstaterad järnbrist förra året trots väldigt järnrik kost (jag äter lever och tillskott).
Martinas kunskap tillför mycket i mitt famlande.

TACK Martina

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Magnesium del 2

  1. Dr Kharrazian skriver i boken ”Why do I still have thyroid symtoms” att hypotyreos minskar mängden saltsyra i matsäcken vilket ger de typiska symtomen järnbrist och B-12 brist. Andra vanliga symtom är insulinresistens och stora svårigheter att gå ner i vikt. Personligen fick jag hela symtomlistan under 20 år med Levaxin men efter 4 år med naturligt sköldkörtelhormon – Thyroid från Erfa – bli symtomfri.

    • Hej och tack för respons.

      Jag hade senaste provtagningen (ett år sen) för höga T4-värden (22-23) och omätbara (nära noll) TSH-värden, vilket är det motsatta mot Hypotyreos. Järnbrist och insulinresistens ja, men aldrig B12-brist. Svårighet nästintill omöjlighet att gå ned i vikt – ja. Vet inte vem som vill behandla mig med Thyroid med det utgångsläget. Det enda jag vet är att T3 var lågt den enda gång jag gjort ett seriös prov (dygnsinsamlad urin). Det skulle innebära att övergången från T4 till T3 är störd, inte brist på T4.

      Syra i magsäcken verkar jag inte lida brist på, tvärtom står det mig långt upp i halsen 🙂

Kommentarer är stängda.