Kålpudding á la LCHF

Så fantastiskt god kålpudding vi just ätit på den certifierade LCHF-restaurangen Nodo i centrala Piteå.
Den serverades medgräddsås, blomkålsmos och grönsallad och vi tog även extra smör till. Bilden från min mobil gör inte rätten rättvisa… Men men…

20121206-163757.jpg

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

13 svar på ”Kålpudding á la LCHF

   • Vitkål innehåller följande per kg:
    protein 1,4g
    fett 0,1g
    kolhydrater 3,8g

    Sammanlagt blir det 5,3 gram. Resten är vatten, vilket inte har med vare sig näringsinnehåll eller insulinpåslag att göra. Vattnet skall därför räknas bort. Därmed blir det följande värden, uttryckt som andel av det totala näringsinnehållet, eller, som Skaldeman brukar göra, som energiprocent:

    protein 26%
    fett 2%
    kolhydrater 72%

    Men, tack vare vattenmängden (94,7%) kan man ju inte trycka i sig mer än maximalt nåt hekto kanske, så mängden socker (antalet gram) blir därför ändå väldigt litet. Dessutom kan man ju kompensera med ordentligt med bra fett, varvid kolhydraternas andel kan minimeras ordentligt. Så kan man ju få till en riktigt bra fettkvot.

    Men, den som (liksom jag en gång) tyckte det var hur gott som helst att knapra på enbart rå vitkål bör passa sig! Kroppens sötsug triggas precis som om vi åt något med 72% socker.

    Vitkål bör nog användas mer som en krydda i köket än som en källa till näringsintag.

 1. Jag har för mig att Airam/Dahlqvist har ett gott kålpuddingrecept! Välkommen tillbaka förresten! Det har varit tomt i bloggvärlden utan dig på plan!

 2. ja äntligen nåt intressant att läsa igen 🙂
  vad kul med kålpudding, jag gjorde själv min allra första kålpudding härom dagen, gott och enkelt att göra, åt flera dagar i rad:)
  Hoppas ni har det bra på bröllopet.

 3. Trevligt att du är tillbaka, hoppas förra veckan gick som du ville. A propå rätt restaurang – när nöden är som störst….. 🙂

Kommentarer är stängda.