Fakta om LCHF

Sen 2006 har jag som sajtvärd för ”folkuniversitetet” Kolhydrater iFokus dagligen mött frågor och svar om LCHF, frågor ställda av tusentals LCHF-ätare och svar från många mycket erfarna LCHF-are. Jag har även kontinuerligt läst andra skribenters hemsidor och böcker. 2009 började vi bygga upp LCHF-magasinets prenumerationsdatabas och sen dess ringer många hem till oss och vill fråga om LCHF.

Under den här rubriken kommer jag att skriva om de frågor jag själv stöter på.

Du är välkommen att komma med förslag på frågor. Handlar det om sådant jag har någon kunskap om skall jag försöka svara.

4 reaktion på “Fakta om LCHF

 1. Hej Margareta!

  Jag har följt Kolhydrater i Fokus i kanske fyra år. De första åren följde jag LCHF ganska noga med några få avsteg, men sedan i våras slutade jag helt. Anledningen var att jag har gått upp i vikt, långsamt men mycket, från ca 65-70 kg så väger jag nu 78 kg, och allt fettet har satt sig på magen. Jag är lång och ser nästan gravid ut, ålder 73 år. Jag är ganska kokett och vill se bra ut, och jag trivs inte alls med alla dessa kilon. Tanken var egentligen att jag skulle gå ner till idealvikten 68 kg/176 cm.
  En dotter går just igenom Itrim och har gått ner 17 kg på svältkost, men hon är jätteglad och får så många komplimanger. Min andra dotter i Toronto, Kanada, följer en kost som påminner om LCHF, men med endast lite fett. Spännande att höra hur det går!

  Nu ska jag pröva Magic Bullet Coffe. Jag blev jätteinspirerad!

  • Hej Birgitta och välkommen hit!
   För min del har det varit för lite fett och för mycket protein.
   Jag har ätit rätt när jag varit själv och kunnat styra maten, men så ser inte min vardag ut.
   Det jag försöker hitta – samtidigt som jag delar med mig här på bloggen – är ett sätt att äta där jag inte behöver laga varje mål själv och räkna varje tugga jag äter för att få ”rätt andelar” som leder till den åtråvärda viktminskningen.
   Min vardag måste fungera för jag betraktar detta som en livsstil.

   Lycka till och berätta gärna senare hur det går!

 2. jag började med lchf för 2 månader sedan och gick ner 2-3 kilo första månaden. Nu står jag stilla på 73 kilo i en månad och håller på att ge upp. Vad ska jag göra för att få igång viktminskningen. Jag räknar även kalorier.

Kommentera