Om mig

Editerad i september 2017 – efter fem års bloggande

Jag heter Margareta Lundström 62 år, gift trebarnsmor med tre barnbarn. Vi bor i villa på landet i Stockholmsområdet sen dec 2006 efter 16 år i två olika radhus.

Hela livet har jag kämpat mot övervikt och prövat det mesta utom de värsta tokigheterna… typ banan-ananasdiet osv. Innan graviditeternas hormonomställningar fungerade Viktväktarna hyfsat. Sen har det gått åt fel håll, dvs uppåt oavsett metod. Våren 2005 insåg jag äntligen att jag helt enkelt inte tål kolhydrater. Jag hade tidigare lärt mig att man kan dö utan kolhydrater.

Idag vet jag bättre. Man lever utmärkt, i många fall bättre mer eller mindre utan kolhydrater från potatis, ris och spannmål. Jag har vunnit så mycket annat (läs gärna blogginlägget om mina hälsovinster) att det periodvis känts sekundärt med viktminskningen efter alla år av kamp. Jag kämpar mot övervikt fortfarande och vill självklart bli av med den extra lasten. Under 2013 började jag minska i vikt och vid årsskiftet 2013/2014 hade det hunnit bli 12 kg. Det känns stort med tanke på hur det varit.

Efter 7 år med LCHF-kost var det dags att skriva från egen scen.

Jag äter sen 2005 det som numer kallas strikt LCHF. När jag började fanns inget namn. Vi kallade det kolhydratreducerad kost och på ett sätt var det mycket enklare för till en början blev det inte så många diskussioner om vad som var rätt och fel. Min inspiration kom från dr Robert Atkins, Sten Sture Skaldeman och Maria Tauson. Sten Sture, Maria och några andra fanns på en mailinglista dit jag blev inbjuden. Där fick jag ställa mina nybörjarfrågor och fick redan då väldigt kloka svar.

Idag heter kosten LCHF och har blivit ett begrepp som är vida känt i Sverige, men också över Norden och i USA.

Med tiden har jag blivit något av en frontfigur inom LCHF genom att jag redan 2006 startade Kolhydrater i Fokus som idag har 20 000 medlemmar. Kif som vi säger i dagligt tal, har gett mig många kontakter inom LCHF-nätverket och jag har både besökt och arrangerat många föreläsningstillfällen.

Jag har varit med och startat och driver fortfarande LCHF-magasinet som sen starten 2010 utkommit med 32 fullmatade nummer. Min huvuduppgift handlar om ekonomi och prenumerationer, men jag förekommer även i tidningen.

Jag har tillsammans med Karin Eldh arrangerat och genomfört 10 Åbo-kryssningar med föreläsningar, nu senast i april 2017 hade vi 550 deltagare.

Jag har tillsammans med LCHF-magasinets tidigare chefredaktör Sten Sture Skaldeman och numera chefredaktör/ansvarig utgivare Bo Zackrisson sen 2010 årligen arrangerat campinghelger med föreläsningar på temat LCHF. Sen 2011 är campinghelgen förlagd till Säffle och sen 2013 finns det en lokal kommittée som håller i arrangemanget. Du kan läsa mer på deras hemsida LCHF-events.

2012 ville jag göra något helt på egen hand och startade därför i juli den här bloggen. Du som är intresserad av lite av varje är välkommen hit. Känner jag mig själv rätt blir det ganska spontant – men tonvikten kommer förhoppningsvis att bli LCHF-kost och hur mitt dagliga liv ser ut.

Helst vill jag göra allt kronologiskt, mitt huvud är konstruerat som ett Excelark, men jag har insett att det är omöjligt, då kommer jag aldrig i gång. Jag skriver väldigt sporadiskt och har bestämt mig för att bloggen inte får bli en ytterligare börda utan ett sätt att för mig själv strukturera de tankar jag har om kost och hälsa, när jag känner behov av det.システムデスク 3点セット (デスク+ワゴン+チェア) Ebel エーベル 学習デスク ワークデスク パソコンデスク PCデスク サイドワゴン キャスター付き 3段 引き出し3杯 スライドレール付き
シチズン CITIZEN シチズンコレクション メンズ 自動巻き 腕時計 時計 NP4040-54A 国内正規【ポイント10倍】【楽ギフ_包装】
パソコンデスク 幅180 奥行51 高さ74cm ブラウンBR ホワイトWH PCデスク 机 PC机 パソコン机 日本製 国産 オフィステーブル オフィス机 オフィスデスク つくえ ツクエ 北欧 モ
【リゾートスタイルタオルセット (RT8025) ※セット販売(32点入)】2017年 景品・記念品【楽ギフ_包装】
エントリーで10倍_イトーキ 学習机 ユニットデスク ユニアス ラテナチュラル/サラダグリーン 【6個口】 UT-9L-L77SA【代引不可】_送料無料
杉本 全鋼 洋出刃 24cm 2424 ASG04024
収納 家具 人気 木製 職人 101幅 幅101 引き出 新生活 完成品 天然木 GARUDA ガラス ガルダ たんす 手作り モダン 小物収納 引き出し チェスト 整理整頓 天然木製 ガラス製 おし
天然石 パワーストーン 置物 ラピスラズリ ルース 置き物 天然石 パワーストーン 【当店最上クラス】 【あす楽対応】
BERGEON【ベルジョン】 強力磁気抜き器 BE3321-115 【時計工具/腕時計工具/修理/調整/工具/】【RCP】10P08Feb15
TNE SCOOTER 電動キックボード Q4 mini 36V モーター350W バッテリー648wh 走行距離55-60km(ティーエヌイースクーター)