Är LCHF-kaffe för alla?

LCHF-kaffe?

Ja – för alla oss, främst kvinnor, som haft en mångårig viktplatå trots strikt kolhydratkontroll utan större avsteg. Min blogg representerar oss som grupp och vi är många. Det är vi som smyger runt i bloggvärlden utan att skriva och kommentera för att vi skäms över att vara misslyckade för att LCHF inte fungerar.

Det var till oss jag i juli skrev mitt första blogginlägg om Magic Bullet Coffee som en hälsning från våra amerikanska medsystrar som faktiskt fått det här med LCHF att fungera.

Nej
Alla ni andra som förfasar er och förskräckes över drycken som sådan eller hur den används eller tycker att det smakar illa och därför ändrar konceptet till en annan dryck som vi inte ens vet om den fungerar på samma sätt, ta mitt råd och släpp alltihop nu.

Jag hade aldrig någonsin tänkt drycken för er så bara släpp och bry er inte mer. Hela bloggvärlden och Facebook är full med en massa tyckanden om hur förskräckligt något är som inte ens är ämnat för dem.

Märkligt

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

37 svar på ”Är LCHF-kaffe för alla?

 1. Hej Margareta! Har du en Magic Bullet Mixer? Jag köpte en igår och när jag skulle göra mixa så läckte det ut kaffe ur den, vet inte om jag gjorde något knas men hur brukar du göra med den? =)
  Hälsn Annika

 2. Härligt att läsa allt du skriver Margareta. Mycket givande.
  Vill berätta att jag sedan länge vetat att jag har svårt att tåla kaffe regelbundet. Hittade en lista på någon av de amerikanska bloggarna – skrev tyvärr inte upp vilken – över ämnen som korsreagerar med antikroppar mot vete. Där fanns kaffe med på den listan och det sista kaffet jag hade gick raka vägen i soporna. Alla som får symtom från mage eller muskler och leder eller annat av vete, och som har svårt att tåla kaffe är alltså kanske inte koffeindrabbade (som jag trodde att det handlade om) utan det kan vara en direkt allergi-reaktion på kaffet, pga vete-allergi.
  Numera lägger jag istället 1/2 krm kanel istället för kaffepulvret i min ”magiska” morgondryck, en smak som jag uppskattar men : varning – är man bulloman ska man kanske välja annan krydda, påminner en annars om kanelbullarna man slutat äta.

  • Vete är en luring rent allmänt. Läser man boken Brödberoende av den amerikanske forskaren William Davis (han föreläste på LowCarb-kryssningen i våras) förstår man lite bättre varför.

 3. Huvudet på spiken som vanligt! Tackar så mycket 🙂 Jag har druckit rätt mycket äggmjölk med kaffe i de senaste åren, men som gammal äggallergiker så får jag gärna lite ont i magen av det. LCHF-kaffet funkar mycket bättre för mig, trots att jag inte är någon kaffedrickare. Fuskar dock med en slatt grädde…

   • Tyvärr har jag samma misstanke när det gäller vispgrädde… 🙁

    Men du har ju tipsat om att ha smör i kaffet istället. Har inte testat detta ännu, men undrar hur du gör. Lägger du bara i en klick smör eller ”vispar” du även detta på samma sätt som du gör med LCHF-kaffet?

 4. Jag gör som Tommy, tummen upp! Har stora problem med internet (tack Telia:() så jag får läsa- och skriva på ajfånen. Bökigt o knöligt. Försöker hänga med att läsa men dt blir inte mkt komnentarer.
  Tack Margareta för många kloka inlägg!

 5. Jag håller verkligen med allihop om att du är ett jättestort stöd för oss som tragglar på utan resultat! Man blir stärkt av att läsa all denna klokskap som du skriver!
  Stort tack och kramar i massor!
  Cecilia

 6. Jag tycker det är spännande och intressant att man hela tiden får lära sig nya saker om kosten. Och jag är väldigt tacksam mot Margareta och de andra bloggarna som delar med sig av kunskaper under vägen. Och just det där med att man vet att LCHF är rätt och bra och får hälsovinster, men inte går ned i vikt eller kanske t o m ökar är ett problem. Man kanske inte ska smälla till med LCHF-kaffet och ketonmätning direkt till bekanta som intresserar sig men det är skönt att det finns nya vägar att gå när det inte funkar till 100 procent.
  Tack Margareta!

 7. Åh så bra skrivet! Och så bra att någon kan dela med sig av tips och hjälp till just oss kvinnor som inte har fått LCHF att fungera när det gäller viktminskning trots strikt kolhydratintag.

  Hur kul är det att få ”höra” att det bara är att kämpa på även om det kan ta ett halvår, 1 år eller mer innan det händer något på viktfronten när man hela tiden läser om alla dessa som bara rasar i vikt?

  ”Det är vi som smyger runt i bloggvärlden utan att skriva och kommentera för att vi skäms över att vara misslyckade för att LCHF inte fungerar.” Stämmer bra in på mig!

  Kramar till dig Margareta för denna fantastiska blogg och för att du för vår talan!

 8. Bra sagt. Tycker man inte om kaffet så är det bara att låta bli. För mig är det bra. Och ibland tar jag bara varmt vatten.
  Tidigare har jag tagit äggmjölk med mig som mellanmål om jag varit hemifrån på obestämd tid. Men dels är jag osäker på hållbarheten på äggen i värme. Samt att ibland blir jag sur i magen av äggmjölken. Så det här är ett utmärkt alternativ.
  Tack för en inspirerande blog.

 9. Innan jag började med LCHF-kaffet drack jag en latte på äggmjölk varje morgon. Även då med ”bara” en espresso i. Men när jag tog 2-3 dl kaffe blev det tydligen för mycket för magen. Behöver mitt morgonkaffe för att vakna men dricker inte så mycket resten av dagen.

  • Ha ha, det blir sà lustigt nàr folk som aldrig druckit kaffe fòrut klagar pà att lchf-kaffet gòr dem ”alldeles skakiga, illamàende och darriga”. Har de aldrig hòrt talas om koffein 🙂 . En mycket stark drog, vilket alla inbitna kaffedrickare vàl kan intyga.. 😉

   (Ber om ursàkt om det var du ovan som skrivit detta nàgonstans. Menar inget illa — det blir bara lite komiskt fòr en inbiten koffein-beroende att làsa… Gillar allt det du skriver pà FB-gruppen!!)

   • Nej, jag är van kaffedrickare och får abstinens om jag inte får det på morgonen. Att jag fick lite magbesvär i början var nog för att jag inte är van vid så mycket kaffe på en gång.

 10. Oj, ord och inga visor. Hoppas du inte menar mig som klagade lite på att jag fick magsyra och lös mage i början… Den enda korrigeringen av ditt recept jag gjort är att jag tar 2 dl hett vatten och häller i en espresso. Då blir det snällare för min mage. Nu har jag också vant magen vid kokosfettet och fixar 2 msk.
  Jag är supernöjd och mätt. Till kvällen tar jag ibland ett sängfösare med smör, kokosfett, hett vatten och kanel. Kan inte dricka kaffe så sent.

  • Hej, àr du van kaffedrickare? Har màrkt att en del klagar pà kaffet fòr att de helt enkelt inte àr vana att dricka kaffe. Ar man inte det kànns det ju lite onòdigt att infòra en sàdan (o)vana. Dà kan man ju anvànda kakao, vatten eller te istàllet. Sen tàl man ju inte sà hòg andel kokosfett om man inte àr van. Kokosfett kan ju dà gòra en lòs i magen.

  • Det är absolut inte dig jag syftar på och ingen annan som kommenterar här på bloggen heller 🙂
   Jag tar Rooiboste med smör utan kokosfett på kvällen, dricker inte heller kaffe så sent.

 11. Folk klagar sàkert fòr att de fàr sàlja mindre kokbòcker och kostkurser om folk upptàcker att de kan fà i sig mat pà ett enkelt sàtt utan att behòva stà och gòra komplicerade tillredningar vid spisen, och dessutom kan mà bra och gà ner i vikt samtidigt. 🙂

  • @ Anne
   Ja, Anne, där ligger nog en hel del av svaret. LCHF är ju så otroligt enkelt att man undrar varifrån alla dessa kostrådgivare kommer och varifrån de får sitt kundunderlag. Skaldemans böcker, LCHF-magasinet och några kostbloggar – vad mer behövs?

 12. Som vanligt, tydlig och konkret. Tackar än en gång för alla dina tips. Nu har jag även läst Voleks och Phinneys performance bok som gav några tänkvärdheter till. Förstår att du fick några aha upplevelser på kryssningen och Voleks föreläsning.

 13. Tack snälla för dessa ord! Jag är så innerligt trött på allt egoistiskt gnäll på andra LCHF-sidor. Tack för att du håller ihop denna blogg med sunt förnuft och en stor kram för att du synliggör oss som lyckats förhöja livskvaliteten med vår kost men ännu misslyckats med viktnedgången. Vi behöver varandra!

 14. Heja Margareta! Du är klockren när du skriver! 🙂 Jag är så glad att du börjat blogga för det är en fröjd att följa dig! 🙂

Kommentarer är stängda.