Probiotika – dag 2

Det blev en diskussion om att skydda tarmen med probiotika (goda bakterier) under antibiotikakuren. Apoteket avrådde från allt vad tillskott heter under behandlingen, däremot full fart efteråt

Nu har jag diskuterat saken med goda rådgivare, utbildade inom funktionsmedicin och kommit fram till att jag ska ta probiotika mittemellan antibiotikatabletterna dvs mitt på dagen.

Tanken är:

Börja dagen med antibiotika och min frukostmat, det blev nötfärs och smör i gårmorse.

Börja lunchen med probiotika, jag tar två sorter. Lunchen blev sallad på en pizzeria med olika grönsaker och grillad kyckling. Fett åt jag extra hemma i förväg eftersom jag vet det är svårt att få till borta. Just nu äter jag mest vanligt ekosmör.

Andra antibiotikan med middagen när jag kom hem, väl inblandad med mat. Det var viktigt sa apoteket. Annars mår man illa. So far so god – jag kände ingenting av de två tabletterna igår. Vi får se hur dagen blir.

Avsluta dagen med mera probiotika.

Probiotika
Probiotika för att stötta tarmhälsan
Tack för att du läste, välkommen tillbaka