Jag fick ett tips

Jag har inte testat själv än för jag har inte bestämt riktigt hur det ska göras, men jag har i alla fall en idé till hemgjord majonnäs.

Nii som följt mig ett tag kanske minns att jag till 90% avstår köpt majonnäs och att jag inte kommit på något bra sätt att göra den själv eftersom jag inte hittat lämplig fettkälla.

Ni som inte minns kan ju skriva ordet majonnäs i sökfältet så ser ni att det är något jag kämpat med länge. Det blir många blogginlägg totalt.

Varför allt detta om just majonnäs undrar säkert någon nytillkommen läsare?

  1. Jag avstår köpt majonnäs pga tillsatser och fel fett (jag vill undvika omega-6)
  2. Jag har inte lyckats göra någon egen tillräckligt god  majonnäs eller med rätt konsistens eftersom jag avstår rapsolja.
  3. Jag behöver många olika fettkällor man kan äta mycket av, av flera skäl. Det främsta skälet är att jag efter ett tag lessnar på att äta mycket fett för att ”det står mig upp i halsen”. Omväxling förnöjer.

Jag har alltså tänkt testa två fetter jag inte ens tänkt på innan.

  • Ister  (grisfett) är det ena och då från icke-rimmat kött, salt majonnäs tilltalar mig inte.
  • Avokadoolja måste undersökas mera, både smak-  och fettsammansättningsmässigt. Olivolja blir inte enligt mig gott i majonnäs.

Wish me Good Luck

Avokadoolja har jag hemma, men hur jag får tag i lämpligt ister (KRAV-märkt eller känd svensk uppfödare är ett måste) vet jag inte ännu.

Vet någon om någon likvärdig svensk produkt?

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Jag fick ett tips

  1. Har aldrig sett att det går att köpa färdig ekologisk ister. jag köper ekologiskt späck i smälter själv. (Gör samma med talg)

  2. Hej! Jag gör majonnäs på smält smör och tycker att den är absolut den godaste. Kram Linda Katten

  3. Spännande att höra dina erfarenheter. Jag undviker gris så det är inget alternativ för mig, men vad tror du om ankfett?

Kommentarer är stängda.