Fettbomb

Jag har en dotter som precis gått ut gymnasiet. Hon har levt med en LCHF-morsa så länge jag hållit på. Självklart är hon påverkad och definitivt inte fettskrämd.

När hon kvällen före viktiga prov ville säkra nattsömnen gjorde hon vad hon kallade ”fettbomb” för att hon visste att hon skulle sova bättre. Det var något hon kom på själv och hon kallade det för ”medicin” som fungerade.

Det började med att hon (nervös inför provet) klagade över att hon hade svårt att somna.
”Drick varm mjölk”, försökte jag.
”Äckligt”, svarade hon.
”Ta det som medicin”, fortsatte jag.
”Vi har bara Gammeldags mjölk”, klagade hon.
”Så mycket bättre den är fet och nyttig och du somnar säker bättre”, tyckte jag
”Somnar man bättre om mjölken är fetare”, undrade hon tveksamt.
”Förmodligen”, mumlade jag som började bli rätt less.

Då tog hon Gammeldags mjölk, vispgrädde och smör i en stor mugg och värmde i micron och drack hela i ett svep och gick sen och la sig. Hon var nöjd och belåten på morgonen för hon somnade och sov klubbad utan oro hela natten.
Sen dess dricker hon sin ”medicin” inför alla viktiga händelser. Finns det inte mjölk hemma (finns bara när barnbarnen är på väg hit) då tar hon lite vatten och desto mer grädde och smör som alltid finns. Då blir det ”silverte” istället för ”varm choklad utan kakao”.

Sen jag började med mitt Magic Bullet Coffee har jag tänkt göra en motsvarade fettbomb som hennes med Roiboste som grund eftersom insomning är mitt största problem idag. När jag väl somnat sover jag djupare och effektivare än tidigare, men det skulle kännas bättre att kunna styra över insomningen. Jag brukar dricka Roibos med en skvätt kokosfett på kvällen, men det är långt ifrån hennes fettbomb.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Fettbomb

  1. Jag är helt inne på detta både när det gäller fettbomb för att sova och magic bullet coffee men jag vill fråga Margareta och bloggläsarna: vad gör man åt att man blir så himla lös i magen? För mig blir det akut och jag måste rusa på toa. Tar dessutom Magnesiumcitrat till natten och det är ju också lösande. Finns det något naturligt man kan ta för att motverka detta?

    • Mitt tips är att du drar ner mängden på kokosfett, som brukar vara orsaken. När du vant dig ved den mindre mängden kan du trappa upp succssivt. Det borde finnas bler tips här bland läsarna.

  2. Hmm … Skall föreslå detta för min dotter som har insomningsproblem rätt ofta. (För övrigt har hon också precis gått ut gymnasiet. 🙂 )

    • Betoning: vår dotter gillade det INTE från början, hon tog det som medicin. Nu fipplar hon med kanel, vaniljpulver och annat och får tom god smak. Man får vara lite envis.

  3. Jag gör ”ditt” Magic Bullet cofffee på Rooibos te eftersom jag inte gillar kaffe. Smakar som en blandning av te med grädde och en tendens till välling. Mycket gott enligt min åsikt. Jag tar det på morgonen så har inte provat att dricka på kvällen, men det skulle säkert funka jättebra.
    Tack för du delar med dej!

  4. Klok dotter du har! Fattas annat med en klok mor (och far), förstås!
    Håller med om att varm mjölk inte är gott, men medicin är medicin 😉

Kommentarer är stängda.