Min nya kompis

imageJag har sen ett år tillbaka vetat att jag har andningsuppehåll på nätterna. Det kom som en chock när jag fick det bekräftat efter en natt med mätutrustning lånad från sjukhuset. Den natten sov jag väldigt dåligt och oroligt och ändå hade jag tillräckligt med uppehåll för att få remiss till utprovning av CPAP.

I maj fick jag äntligen komma för utbildning och utprovning och sen dess sover jag med den varje natt (några få undantag finns) och skillnaden är enorm. Kort sagt har jag numer ett liv före och efter.

Jag sover längre och djupare än tidigare. Jag vaknar mer utvilad och framförallt med mer energi.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Min nya kompis

  1. Jag har haft min i mer än tre år nu, fast jag har en bipap. Den har förändrat mitt liv, minst sagt. Från att vakna på morgonen med den allt överskuggande tanken: ”När kan jag sova igen?” till att faktiskt orka hålla mig vaken hela dagen utan problem. Förr kunde jag sova middag fem gånger om dagen eller mer. Nu händer det ibland men mer för att jag vet att det kan bli dåligt med sömn de kommande dygnen och jag behöver ha sovit tillräckligt innan dess. Inte med den förlamande känslan av att rasa ihop av trötthet och aldrig, aldrig få sova tillräckligt…

      • En cpap ger ett kontinuerligt tryck hela tiden. En bipap ger olika tryck på in- och utandning. Har man högt tryck på inandningen fungerar det bättre med ett lägre tryck på utandningen.

        Varför vi två har fått olika vet jag inte. Men när de mätte hade jag som värst 33 apnéer på upp till 90 sekunder vardera under en timme…

Kommentarer inaktiverade.