Matbomba

Lite drastisk rubrik kanske, men det är så jag tänker.
När man gjort avsteg är det så otroligt svårt för mig att hitta tillbaka till rätt spår. Jag har inte gjort några större avsteg och jag kan skylla alla på vädret och bristande matlust. Jag har fallit för glass tre gånger sammanlagt (kanske glömt någon men jag tror inte det) och jag har ätit några små färskpotatisar som funnits i någon sallad och lite andra småsaker som egentligen inte ens är nämnbara för flertalet LCHF-are. Dessvärre utgör de problem för mig. Jag hamnar i ett sug och ett feltänk att ”det gick ändå ganska bra och något kilo så här på sommaren får man väl ändå räkna med”.

Nu vill jag verkligen tillbaka till det ”flow” jag haft innan och det är så oerhört svårt.

För mig verkar det finnas bara en väg och det är att matbomba mig själv dvs jag får äta precis hur mycket som helst av tillåten mat och då menar jag inte ”tillåten för flertalet LCHF-are” dvs det vi läser om i recept och på bloggar utan av den mat som jag verkligen vet inte ställer till bekymmer för mig. Jag får inte äta ost och inte nötter/mandel och inte mejerivaror över huvudtaget. Så få matvaror som möjligt och med mycket fett. Det är fritt fram med ägg, fisk och kött. Det kan slinka ner fågel också om det är vad som finns. Jag kan äta fritt av sallad (alla sorter) spenat, sparris och en hel del andra grönsaker, men jag låter bli lök och kål (som jag äter rätt fritt av periodvis). Jag äter väldigt fritt av fett och det innebär att jag alltid tar extra smör, olivolja eller kokosfett.

När portionsbegränsningen inte finns dvs jag får äta mig mätt och till och med övermätt, så går jag visserligen inte ner i vikt men jag stänger av suget, bromsar de dåliga vanorna och hejdar expresståget rakt in i elände.

Där är jag nu och det går bra. Jag har faktiskt gått ner något av de båda kilon jag drog på mig och har drygt ett kvar till lägstanoteringen. Där är jag snart igen om jag bara håller det här spåret.

Jag känner medan jag skriver att motivationen ökar så det är väl bra 🙂

IMG_2026Den här lunchen med extra smör och extra fet sås är ett exempel på mat som normalt kan fungera på en restaurang men som inte fungerar om jag vill tillbaka till mitt ”flow”. Det är lite mango och några potatisbitar som stör och den kalla såsen kan ha haft viss sötma. När jag är inne i ett viktminskningsflow skulle den här måltiden fungera som ett undantag, men inte nu när det varit för många avsteg relaterat till strikta måltider.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Matbomba

  1. Det skulle ha kunnat vara mitt inlägg! Precis så gör jag också och det funkar varje gång, för JA! Jag trillar dit ideligen…

  2. Jag gör också så – botar sug efter ”felsteg” med fritt att äta, bara det är LCHF-strikt.
    Lika förvånad varje gång att det fungerar och oftast att extrakilona försvinner.
    Kanske dra någon lärdom av detta…

  3. Nu skall jag läsa detta inlägg fem gånger, jag har så svårt när folk säger extra fett.Tänker omedelbart för många kalorier men du har ju rätt.Hade jag gjort som du sagt första gången du skrev det hade jag inte suttit här nu med sötsuget Börje igen.

Kommentarer är stängda.