Min dag idag

En dag för reflektioner…

Low Carb Cruise pågår i Karibien och jag är med dem i tankarna och via nätet. Tack Tommy för att du bloggar men också tack till alla er som uppdaterar via Facebook.

Jag har varit med två gånger och fått vänner för livet och lärt känna förebilder som jag fortfarande följer. Helt klart påverkar detta mitt liv och min vardag. För två år sedan kom jag hem fylld av energi och har sen dess ändrat inriktning på mitt liv – vågat vara annorlunda. De amerikanska damerna har lärt mig att stå för vem jag är. De är stolta och rakryggade och inte ett dugg misslyckade. De ler och sträcker upp sig inför varenda kamera och skäms inte ett dugg för oändliga BMI:n. De bara ÄR på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt i Sverige. Jag har försökt göra mig osynlig och framförallt undvikit alla kameror. Bland dessa kvinnor har jag många gånger känt mig liten och nätt. Det var en ny upplevelse. ”I send my love to you all”.

freedom-of-the-seas

THE ROYAL CARIBBEAN FREEDOM OF THE SEAS

Jag har sen dess startat bloggen och jag har hittat min egen väg genom livet. Det har tagit tid, det är ingen Quick Fix, men det fungerar. Jag är inte precis på första ledet framför kameran ännu, men jag tar mer plats i olika sammanhang än jag gjort tidigare och det känns fortfarande konstigt att fladdra förbi på bild i situationer där jag inte känner mig bekväm med mitt eget utseende.

Vägen till 65 fortsätter och från och med idag är det bara 6 år kvar till mål. Tidslinjen krymper men inte fortare än att jag hänger med. Sen samma dag för ett år sen har jag gått ner 12 kg i vikt och fortsätter jag i den farten finns det inte mycket kvar till 65-årsdagen, så något annat måste ju ske. Jag känner hur jag orkar mer och jag försöker förstå varför kläderna är ett par storlekar för stora.

Målsättningen för kommande året är att fortsätta våga vara annorlunda. Jag kommer tex att ställa mig på en scen i Säffle och föreläsa om min resa. Innan trodde jag det var förunnat dem som avlagt examen dvs redan avklarat sin prestation. Nu har jag förstått att det är själva resan som är grejen och att det finns ett allmänintresse. ”Alla känner minst en kvinna 55+ som är i min situation”. Du som sa det skall ha tack – det gör att min målbild för vilka som sitter som åhörare blev tydlig och klar! ALLA kan hitta någonting som faller på plats i det jag har att säga.

Jag har varit med och arrangerat så många föreläsningar under de här åren och även träffat och pratat med alla dem som föreläser. Nu hamnar jag lite på ”andra sidan” och det är ett spännande projekt.

Den här icke-födelsedagen skall jag inte göra så mycket särskilt bara för att det är min födelsedag. Att fylla ”nästan någonting” är lite underligt. Det blir liksom så tydligt att man bara firar visa jämna steg i livet. Jag skall förhoppningsvis äta lunch med åtminstone någon i min familj och skall i övrigt arbeta på som vanligt. Nästa fredag däremot åker jag till London med min man och det blir mitt livs första Englandsresa och ett spännande äventyr att återkomma till.

 

blommor

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

24 svar på ”Min dag idag

Kommentarer är stängda.