Närodlat del 2

imageDet känns helt otroligt med den sommarvärme vi fått redan i april. Med tanke på hur länge det hållit i sig hade jag ju kunnat få frön i jorden långt tidigare än under påskhelgen, men det är så mycket som pockar på uppmärksamhet när det fullkomligt exploderar utomhus. Sen tidigare har jag odlat kryddor i pallkrage och i år utökar jag med ytterligare en för sallad. Jag har haft sallad i fruktlådor på ett gammalt trädgårdsbord tidigare och det har gått bra, men det här blir förmodligen lättare att förnya varje år. Lådorna ruttnade upp eftersom jag aldrig klädde dem och jag fick göra om för ofta för att det skulle passa mig. Till slut gav jag upp, det kändes för provisoriskt.

I år har jag sått ”varannan rad” och därför lämnat plats för nysådd så att det blir längre skörd. Vi får säkert återkomma till hur det går. Jag är som sagt en amatörodlare och skulle inte precis platsa i Trädgårdskampen. 🙂

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Närodlat del 2

  1. En helt annan sak: Angående resistent stärkelse. Har sökt överallt för att hitta hur mkt resistent stärkelse det finns i olika rotfrukter – men hittar inget. Det betyder förmodligen att det inte finns någon RS i rotfrukter – eller?

Kommentarer inaktiverade.