Väldigt god kyckling

imageVi använder ofta vår Crockpot för att matlagningen blir så enkel.

Den här gången blev det ovanligt gott så jag tänkte för ovanlighetens skull dela med mig av hur vi gjorde även om det inte finns något exakt recept. Det behövs inte för sådana här långkok, det verkar bli bra hur man än gör.

Jag vispade upp 3 dl Coconut Cream (den fetaste varianten) med kryddor och hällde hälften inuti och hälften ovanpå kycklingen. Tillsatte sen hackad purjo och paprika och lät det koka tills benen lossnade ordentligt från köttet. Det tar många timmar, men det gör inget när den sköter sig helt själv.

Det var kryddningen i kokosgrädden den här gången som blev så ovanligt lyckad. Jag tog en skvätt mangovinäger, 1 tsk curry, ett par krossade vitlöksklyftor, finhackad chili och rätt mycket paprikapulver förutom salt och lite peppar i kokosgrädden. Den kan man smaka av i förväg och låta den bli ganska smakrik. Eftersom jag häller både inuti och utanpå så drar kycklingen åt sig bra. Hade jag haft en knippa persilja hemma hade jag lagt den inuti också.

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Väldigt god kyckling

    • Ja den går på väldigt låg effekt (ca 200 w) och står på en granitskiva utan något brännbart i närheten och innehåller dessutom vätska. Den har aldrig kokat torrt (förmodligen för låg värme).

  1. Låter jättegott! Jag är verkligen nyförälskad VARJE gång jag använder min ”potta”! Var lite orolig om denna skulle bli en produkt som jag bara använder när den var nyköpt, men det är tvärtom.
    Det som vi noterat att just nötkött blir lite väl stark/koncentrerad men kyckling och fläsk är helt suveränt!
    Har du testat med fisk? Tänkte att torksrygg borde bli bra då den ska tillagas försiktigt!

Kommentarer inaktiverade.