Föreläsning – Mia Lundin

Jag har skrivit om Mia Lundin tidigare i olika sammanhang.
Hon bor och är verksam i Carlifornien, USA men kommer hit till Sverige ibland. Jag träffade henne första gången på Hälsomässan i Älvsjö hösten 2011. Då hade hennes bok Kaos i Kvinnohjärnan precis kommit ut på svenska.

cover
Idag föreläser hon i Stockholm under rubriken Din rätt till ett friskare, gladare och längre liv. Jag har hört Mia tidigare men går gärna och lyssnar på henne igen. Alltid finns det något nytt man kan lära sig. Det jag just nu är extra nyfiken på är att min viktkurva tycks följa min gamla menscykel trots att jag är 58 år gammal. Trots att kurvan är mer dalbana än bergbana just nu så finns det en topp som kommer lika regelbundet som menscykeln oavsett vad jag gör verkar det som.

I dagens föredrag kommer Mia att föreläsa om:

  • Klimakterier, förklimakteriet och PMS.
    Hur du kan identifiera vilken hormonell fas du är i och vilka hormoner och kosttillskott du kan ta för att känna dig lugn och harmonisk igen
  • Hormoner som håller dig frisk och glad. Vad är bioidentiska hormoner? Hur dom skiljer sig från syntetiska hormoner?
  • Hur man kan få hjälp i Sverige
  • Hur man kan testa signalsubstanserna
  • Trött och utmattad. Kan det vara binjureutmattning?

mialundin

Om Mia Lundin:

Mia Lundin/The Center for Hormonal and Nutritional Balance Inc.

Mia Lundin är Certified Registered Nurse och Nurse Practitioner med specialistutbildning inom gynekologi och obstetrik (avancerad specialist-sjuksköterska). Hon har varit verksam i 22 år inom behandling av hormonella rubbningar som PMS, postpartum depression, övergångsbesvär och klimakteriebesvär. Hon har även gedigen kunskap om vilken effekt hormonella fluktuationer har på hjärnans biokemi.

Hon fick sin utbildning till sjuksköterska på Ugglevikens skola i Stockholm. Strax efter flyttade hon till USA och vidareutbildade sig till barnmorska och specialistsjuksköterska vid Harbor UCLA Medical Center i Los Angeles. 19xx grundade hon kliniken The Center for Hormonal & Nutritional Balance Inc. i Santa Barbara, Kalifornien.

Hon har behandlat tusentals kvinnor som har lidit av nattsvettningar, vallningar, häftiga humörsvängningar, okontrollerad gråt, depression och oro. Hon ser symptomen som uppenbara tecken på hormonella förändringar och verkar för att återställa den hormonella balansen genom en kombination av bioidentiska hormoner och kosttillskott.

Under de senaste åren har Mia Lundin varit mycket aktiv som föreläsare och utbildare inom sitt ämnesområde. 2010 skrev hon boken ”Female Brain Gone Insane”, prisbelönad av National Health Information Awards som ”nationens bästa hälsoinformation till allmänheten”. Boken gavs ut på svenska 2011 under titeln ”Kaos i kvinnohjärnan”.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Föreläsning – Mia Lundin

  1. Var föreläsningen givande? Jag har köpt boken men inte läst igenom den. Ännu.

    Jag har en väninna som opererade bort ”hela paketet”, men hon känner ändå av hormonsvängningarna. Tror, att även om man får minskad hormonutsöndring med åren, så har man ändå känningar av effekter från hormoner.

    • Jag har hört Mia tidigare (2011) och gillade henne redan då. Hon är ingen uttalad ”LCHF-are” men allt det hon säger stämmer med hur vi tänker. Hon pratar mycket om vad som händer i kroppen vid sötsug och om vi äter kolhydrater och har hela det tänket. Kvinnokroppen är så komplex med alla hormoner som rör sig i cykler under månaden (till skillnad mot männens spikraka hormonkurvor dvs ON hela tiden visade hon på en bild som ledde till *fniss i publiken*). Det finns andra hormoner kvar som kan spöka även om ”paketet” är borta. Jag är inte rätt person att redogöra för det medicinska, men hon pratade mycket om just det och det finns att lära sig mer. Boken är inte helt lättläst för en amatör, men lättare när man hört hennes föreläsning och framförallt bra som repetition.

      • Hurra! Det är verkligen intressant att läsa vad du skriver om Mia. Samtidigt är det politiskt inkorrekt att säga i Sverige att kvinnor och män är olika!!! Alla måste vara likadana här. Hormonskillnaderna skulle vara nog för att se att vi fungerar på olika sätt. Det betyder ju inte bättre eller sämre utan just bara OLIKA!

    • Förra sommaren, då jag var 56 år, fick jag både livmoder och äggstockar borttagna. Någon dag efter operationen kände jag en (1) vallning men har därefter inte känt av några övergångsbesvär. Jätteskönt!

Kommentarer är stängda.