I Have A Dream

Jag har nyss varit och sett/hört en gospelmusikal ”We Love Gospel” som handlade om gospelns historia från Afrika via slaveri till dagens glada gospeltoner. På vägen genom historien fick vi stanna till och höra dr Martin Luther Kings kända tal I Have A Dream. 2009 besökte jag dr Martin Luther King Center i Atlanta, GA, USA. Det var en omvälvande upplevelse som jag bär med mig genom livet. Trots att jag varit där och sett både filmer, en utställning och huset där dr Martin Luther King föddes så kan jag aldrig förstå hur det var, vad som hände och hur det blev sen. Jag kan aldrig sätta mig in i känslan av att vara förtryckt, men jag kan stärkas i känslan av att ingenting är omöjligt efter att jag sett, hört och försökt ta in den kamp som ledde till frihet.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA.

När Annika Dahlqvists kostråd blev godkända av Socialstyrelsen i januari 2008 blev det som jag antar de flesta gamla LCHF-are minns ett himla hallå i media. Telefonen gick varm hemma hos Annika och SVT sökte intervjuoffer med ljus och lykta. Fanns det verkligen någon som på riktigt åt så här? Annika tipsade om mig och min familj och innan vi riktigt fattade stod det en bil med SVT-reklam på vår uppfart och vi hade extra belysning, sladdar, kameramän och en reporter i huset. Det var SVT Agenda vi fått på besök. Jag visste redan innan intervjun att det möjligen kan bli ett par sekunders inslag och då gäller det att veta vad man säger. Det som kändes mest aktuellt då var att göra LCHF salongsmässigt dvs man skall inte uppfattas som att man kommer från en annan planet om man säger att man äter LCHF. Tänk den dagen vi kan komma vart som helst och bara säga LCHF och folk vet vad det betyder? Det som kom med i sändning var att jag fick sagt att jag önskar att LCHF skulle få ta plats i det offentliga rummet.

När jag satt där på musikalen och såg rubriken I have A Dream, reflekterade jag över att även jag har drömmar, om än på en helt annan nivå än de svartas kamp i USA, men ändå känns det stort att vi idag sex år senare åtminstone till en del lyckats pressa in LCHF i det offentliga rummet.

Just idag var det 6 år sen jag och maken reste med bil till Annika i Sundsvall för att överräcka ett fång rosor från Kolhydrater iFokus väldigt uppsluppna medlemmar.

Annika Dahlqvist tar emot ett fång rosor 20 januari 2008

Annika Dahlqvist tar emot ett fång rosor 20 januari 2008

Då är det bara att konstatera att det har hänt väldigt mycket under de här sex åren och vi kan bara återigen tacka Annika som banade väg för oss andra.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

12 svar på ”I Have A Dream

 1. Utan sådana kämpar som du och Annika hade vi knappast varit där vi är idag.

  Och vilket fint fång med rosor och Annika – fösta gången jag sett denna fantastiska bild.

 2. Ja, tack till alla pionjärer, främst Annika, men till er andra också. Jag stod i bokhandeln vid Sergels torg med ”dr dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll” i början på 2008. Innan dess hade jag läst hennes blogg, men där och då fattade jag beslutet. Sedan var det inte fullt så enkelt, men tänk hur jag hade mått utan henne och alla er, och främst din blogg sedan i somras. Ni är mina förebilder, och så småningom tänker jag bli kostrådgivare. Grattis till oss allihop <3

 3. Hjärtlig GRATTIS. Vindar har blåst men du har stått upprätt. LCHF har kommit för att stanna och utvecklas. Fortsätt jobba!

 4. Samma här, stort GRATTIS till Annika och dig Margareta samt alla andra pionjärer som började rulla igång denna snöboll som vuxit sig så stor att den lämnat sverige och till och med kört över Unilever.
  Och tack för att vi fick se den härliga bilden på Annika med alla rosor! 🙂

 5. Sex år går fort i trevligt sällskap !!!! Det känns inte som det vore så länge sedan.
  Vi skickar ett stort tack till Annika D för sin banbrytande insats. Det behövs en ”envis kärring” i vissa lägen som vägrar ge sig, när hon vet att hon har rätt.

 6. Åh! Tack för det jättefina inlägget om Annika Dahlqvist, vilken underbar bild.

 7. För att återkoppla till just Martin Luther King så rekommenderar jag den verklighetsbaserade dramafilmen Skin!

Kommentarer är stängda.